Gabriel Zetea: 14 elevi de 10 ai Maramureșului au fost recompensați cu un premiu de 1.500 de lei pentru rezultatele la Evaluarea Națională sau Bacalaureat

După examenele susținute în vara anului 2016 de absolvenții claselor a VIII-a la Evaluarea Națională, respectiv de absolvenții de liceu la Bacalaureat, un număr de 14 elevi maramureșeni au încheiat cu 10 pe linie la toate probele. Opt elevi au luat nota 10.00 la Evaluarea Națională, iar șase elevi au încheiat examenul de Bacalaureat cu 10. Cei opt absolvenți de gimnaziu premiați sunt Alexandru Teofil Andreicuț și Iulia Maria Ilieș de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, Andreea Horvat Marc de la Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare, Alina Ioana Dunca, Corina Nechita și Vlad Florin Onea de la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Baia Mare, Maria Zubașcu, absolventă a Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu” din Dragomirești și Maria Simona Tivadar, de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației. În ceea ce-i privește pe elevii care au obținut 10 la probele examenului de maturitate, aceștia sunt Lara Andra Avram, Alexandra Paula Bozântan și Iasmina Roxana Pop de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, Andreea Ioan Pașca și Aralda Dora Păcurar de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației și Andrada Ramona Cioantă de la Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare.
La inițiativa consilierului județean Călin Bota și prin votul unanim al tuturor celor 34 de consilieri județeni, Consiliul Județean Maramureș a premiat toți cei cei 14 elevi de la școlile și liceele din Maramureș. Vineri, 11 noiembrie 2016, de la ora 11.00, elevii de elită ai județului au fost recompensați cu câte un premiu financiar în sumă de 1.500 de lei. Personal sau prin reprezentanți, elevii de 10 ai Maramureșului au venit la Consiliul Județean pentru a se întâlni cu reprezentanții acestei instituții și pentru a ridica diploma oferită în semn de apreciere pentru rezultatele deosebite obținute la învățătură la examenele de final de ciclu școlar din 2016.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, de-a lungul timpului, instituția județeană a sprijinit atât prin acțiuni personale, cât și în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean sau unitățile administrativ-teritoriale, învățământul de masă. ”Orice societate care dorește să se dezvolte investește în educație și sănătate. Este de datoria noastră să susținem excelența în educație, iar elevii noștri de elită trebuie recompensați și meritele lor trebuie apreciate. Ne-am fi dorit să putem oferi mai mult din punct de vedere financiar, însă această sumă este una pe care o acordăm din inimă. Avem încredere în voi și dorința mea este să prindeți drag de Maramureș, iar la finalul studiilor pe care le veți urma, să reveniți în județul nostru pentru a-l ajuta să se dezvolte. Nu-mi rămâne decât să vă felicit încă o dată pentru munca depusă, fiindcă Maramureșul se mândrește cu performanțele voastre și îmi doresc ca, an de an, să putem să îi premiem și pe cei care vin după voi și obțin rezultate execelente la aceste probe care testează cunoștințele elevilor la finalul unui ciclu de învățământ”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Mesaje de felicitare au avut și vicepreședinții Consiliului Județean Maramureș, Lucian Morar și Ioan Doru Dăncuș. ”Este un moment frumos și o inițiativă minunată. Mă bucur că premiem excelența, că sunteți astăzi lângă noi, atât voi, cât și părinții și profesorii care v-au călăuzit pașii în tot acest timp. Sper ca, și pe viitor, Consiliul Județean să rămână alături de cei care pot aduce un plus valoare sistemului de învățământ. Doresc să felicit toate cadrele didactice care și-au adus aportul la rezultatele voastre, care au arătat că munca lor are corespondență în viitor”, a precizat vicepreședintele CJ Maramureș, Lucian Morar.

Și vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș a transmis un mesaj de suflet și de apreciere atât celor 14 elevi de 10, cât și profesorilor a căror muncă a fost încununată prin meritele acestor copii ale căror destine le-au modelat în decursul mai multor ani. ”Azi, în CJ Maramureș am transmis un mesaj de bune practici. Mă bucur să văd atât de mulți tineri talentați și educați care doresc să facă performanță. Când vă veți întoarce în Maramureș, încununați de succes, vă aștept să reveniți la Consiliul Județean, pentru ca, prin cunoștințele voastre, să contribuiți și voi la dezvoltarea acestui județ”, le-a transmis și vicepreședintele CJ Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.

La cuvânt s-a înscris și consilierul județean Călin Bota, ca și inițiator al proiectului, dar și consilierii județeni Gheorghe Mihai Bârlea și Cristian Anghel, care sunt profesori universitari la Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare. Felicitări acestor elevi de elită ai Maramureșului a transmis și consilierul județean Teodor Ardelean, director al Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare. Au adresat gândurile lor bune, dorindu-le succes și pe viitor, și consilierii județeni Liliana Moga și Felician Cerneștean. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș a vorbit inspectorul general adjunct, Ciprian Cucuiat, iar mulțumirile pentru recompensele oferite de Consiliul Județean Maramureș au fost transmise și de către un reprezentant al părinților.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.