Asociația Europeană a Zonelor Montane - EUROMONTANA

euroregiunea carpatica
EuroMontana - Asociația Europeană a Zonelor Montane este o asociație puternică, ce are ca obiectiv principal ameliorarea condițiilor de viață ale populațiilor montane din Europa, în special prin: exprimarea, promovarea și apărarea intereselor culturale, economice, politice și științifice ale populațiilor montane față de Uniunea Europeană, guvernele statelor europene, organizațiile responsabile cu dezvoltarea regională, organizațiile din responsabilitatea politicilor culturale, sociale și economice și față de toate organizațiile implicate în zonele montane, încurajarea formării și cercetării în zonele montane, precum și studiul problemelor economice, sociale și ecologice din perspectiva populațiilor montane, dezvoltarea cooperării internaționale pentru reducerea inegalităților dintre regiunile montane din Europa.

Județul Maramureș a aderat la această organizație în anul 2021 prin aprobarea de către plenul Consiliului Județean a Hotărârii nr. 120/29.06.2021, fiind primit ca membru cu drepturi depline în luna iulie.

Pe pagina Asociației Europene a Zonelor Montane – Euromontana – a fost marcată aderarea Consiliului Județean Maramureș, vezi aici.
Sondaj adresat tinerilor din zonele montane

EuroMontana (Asociația Europeană a Zonelor Montane) în colaborare cu Consiliul Județean Maramureș lansează un sondaj adresat tinerilor care locuiesc în zona montană:

„Ești un tânăr care locuiește în zona montană? Atunci, părerea ta contează pentru noi! Avem nevoie de tine ca să evaluăm mai bine dorințele și provocările pentru populația tânără (18 - 29 de ani) care trăiește în zonele montane din Europa.

Vă puteți îndeplini aspirațiile rămânând la munte sau plecând pentru a reveni înzestrați cu abilități și experiență? Care sunt sectoarele care te atrag? Care sunt obstacolele care-i încetinesc pe ce vor să se stabilească la munte sau să rămână în zona de munte?
euroregiunea carpatica
La 10 ani de la primul său studiu, Euromontana - Asociația Europeană a Zonelor Montane și membrii săi, în colaborare cu proiectul UNITA, lansează un sondaj pentru a vă înțelege mai bine aspirațiile și a vedea ce s-a schimbat. Acest sondaj este compus din maximum 25 de întrebări, în funcție de răspunsurile dvs. (cu 4 întrebări deschise și 21 de întrebări bifate) la care se poate răspunde cu ușurință și rapid.”

Completează chestionarul în limba română »
Pe scurt: Euromontana – asociația europeană a zonelor montane consideră că „Munţii noştri sunt teritorii cu un viitor şi oportunităţi pentru Europa. Noi afirmăm că zonele de munte sunt spatii distincte ale Europei, datorita altitudinii lor, versanţilor acestora, densitatii populaţiei, provocărilor şi oportunităţilor existente şi, în consecinţă, ar trebui să fie abordaţi în mod specific. Facem un apel la investiţii publice şi private în aceste teritorii. Profitabilitatea investiţiilor ar putea dura mai mult în aceste zone decât în zonele urbane sau joase, dar investiţia în sine va fi, incontestabil, mai durabilă.”

Mai multe amănunte despre Euromontana se regăsesc pe site-ul bilingv: https://www.euromontana.org.

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.