Corpurile B, C și D se înșiră ca două bare cu o deschidere de 120 de grade, formând o incintă închisă pe trei laturi. În cele trei corpuri, la parter și etaje, sunt birouri, săli de ședință și protocol, iar la subsol centrala termică și magazii.
Corpul E, turnul, accent vertical al Palatului, funcțiune care complementează proiectul și relaționează cu orașul, a fost creat inițial pentru a adăposti un mic muzeu regional. Turnul are un regim de înălțime parter și 9 etaje și este dotat cu ascensor de persoane.
Corpul F are regim de înălțime parter și etaj. La parter se află cantina cu bucătăria dotată cu lift de marfă și depozite, iar la etaj sunt săli de ședințe, cea mai mare fiind sala de ședințe a Consiliului Județean Maramureș: sala „Bogdan Vodă”.
Fiecare corp este marcat de o scară proprie care asigură circulația verticală între etaje. Aceste scări sunt amplasate în puncte cheie între corpuri, facilitând fluxurile interne ale clădirii. Scara interioară în spirală are 72 de trepte, iar cea tehnică, interioară, 88. Amplasată în extremitatea de vest a imobilului, scara exterioară este, din punct de vedere estetic, o încheiere armonioasă a Palatului Administrativ. Zonele de capăt ale clădiri sunt marcate de elemente compoziționale puternice, sugerând complexitatea conceptuală a ansamblului.