Reprezentare internaţională

Organizații Internaționale din care facem parte
AER

Ansamblul Regiunilor Europene (ARE)

Județul Maramureș este un membru activ al acestei organizații, care reunește peste 300 de regiuni din țări europene, începând cu anul 1997. Cea mai mare acţiune anuală derulată de ARE este Academia de vară ARE, care în anii 2006 și 2018 a fost găzduită de judeţul Maramureş. Începând cu 2006, judeţul nostru a devenit membru în Comitetul de organizare al Academiei de vară ARE. Consiliul Județean Maramureș a participat la mai multe proiecte derulate de ARE, cel mai important fiind proiectul CENTURIO finanțat prin Programul INTERREG III C, în cadrul căruia Maramureșul a primit o diplomă pentru cea mai reușită campanie de promovare a proiectului, dar cel mai important rezultat a fost oportunitatea de a colabora cu alte regiuni europene și identificarea unor posibile teme de interes pentru viitoare proiecte.
euroregiunea carpatica

EUROREGIUNEA CARPATICĂ

Este o asociație interregională creată în 1993, cuprinzând regiuni din zonele de frontieră a cinci ţări: Polonia, Slovacia, Ungaria, Ucraina şi România, cu o populație de peste 14,7 milioane de locuitori şi o suprafață de 145 km². România este reprezentată de judeţele Satu Mare, Sălaj, Botoşani, Harghita şi Maramureş, iar Secretariatul Parţii Române a Euroregiunii Carpatice este în Maramureş. În perioada 2002-2004 preşedinţia Euroregiunii a fost deţinută de România, prin reprezentantul conducerii Consiliului Judeţean Maramureş din aceea perioadă.
fedarene

FEDARENE

FEDARENE (Federaţia Europeană a Agenţiilor Regionale de Energie şi Mediu) – principala reţea europeană a organizaţiilor regionale şi locale care implementează, coordonează şi promovează politicile în domeniul energiei şi mediului.

Judeţul Maramureş a aderat la această organizaţie în anul 2007, semnând şi o declaraţie privind promovarea energiilor regenerabile şi eficienţei energetice.

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.