Reprezentare internaţională

Organizații Internaționale din care facem parte
AER

Asociația Europeană a Zonelor Montane - EUROMONTANA

EuroMontana - Asociația Europeană a Zonelor Montane este o asociație puternică, ce are ca obiectiv principal ameliorarea condițiilor de viață ale populațiilor montane din Europa, în special prin: exprimarea, promovarea și apărarea intereselor culturale, economice, politice și științifice ale populațiilor montane față de Uniunea Europeană, guvernele statelor europene, organizațiile responsabile cu dezvoltarea regională, organizațiile din responsabilitatea politicilor culturale, sociale și economice și față de toate organizațiile implicate în zonele montane, încurajarea formării și cercetării în zonele montane, precum și studiul problemelor economice, sociale și ecologice din perspectiva populațiilor montane, dezvoltarea cooperării internaționale pentru reducerea inegalităților dintre regiunile montane din Europa.

Județul Maramureș a aderat la această organizație în anul 2021 prin aprobarea de către plenul Consiliului Județean a Hotărârii nr. 120/29.06.2021, fiind primit ca membru cu drepturi depline în luna iulie.

Pe pagina Asociației Europene a Zonelor Montane – Euromontana – a fost marcată aderarea Consiliului Județean Maramureș, vezi aici.
AER

Asociația Regiunilor Europene de Frontieră (AEBR)

Județul Maramureș a devenit membru al Asociației Regiunilor Europene de Frontieră (AEBR) în noiembrie 2020. Această organizație a fost întemeiată în 1971 de primele regiuni de frontieră, interesate în cooperarea transfrontalieră într-o Europă în proces de revenire după cel de-al doilea război mondial pentru a consolida integrarea cetățenilor în noile frontiere statale.
AER

Ansamblul Regiunilor Europene (ARE)

Județul Maramureș este un membru activ al acestei organizații, care reunește peste 300 de regiuni din țări europene, începând cu anul 1997. Cea mai mare acţiune anuală derulată de ARE este Academia de vară ARE, care în anii 2006 și 2018 a fost găzduită de judeţul Maramureş. Începând cu 2006, judeţul nostru a devenit membru în Comitetul de organizare al Academiei de vară ARE. Consiliul Județean Maramureș a participat la mai multe proiecte derulate de ARE, cel mai important fiind proiectul CENTURIO finanțat prin Programul INTERREG III C, în cadrul căruia Maramureșul a primit o diplomă pentru cea mai reușită campanie de promovare a proiectului, dar cel mai important rezultat a fost oportunitatea de a colabora cu alte regiuni europene și identificarea unor posibile teme de interes pentru viitoare proiecte.
euroregiunea carpatica

EUROREGIUNEA CARPATICĂ

Este o asociație interregională creată în 1997, cuprinzând regiuni din zonele de frontieră a cinci ţări: Polonia, Slovacia, Ungaria, Ucraina şi România, cu o populație de peste 14,7 milioane de locuitori şi o suprafață de 145 km². România este reprezentată de judeţele Satu Mare, Sălaj, Botoşani, Harghita şi Maramureş, iar Secretariatul Parţii Române a Euroregiunii Carpatice este în Maramureş. În perioada 2002-2004 preşedinţia Euroregiunii a fost deţinută de România, prin reprezentantul conducerii Consiliului Judeţean Maramureş din aceea perioadă.
fedarene

FEDARENE

FEDARENE (Federaţia Europeană a Agenţiilor Regionale de Energie şi Mediu) – principala reţea europeană a organizaţiilor regionale şi locale care implementează, coordonează şi promovează politicile în domeniul energiei şi mediului.

Judeţul Maramureş a aderat la această organizaţie în anul 2007, semnând şi o declaraţie privind promovarea energiilor regenerabile şi eficienţei energetice.

Link-uri rapide

Informaţii utile

Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.