Asociația Regiunilor Europene de Frontieră (AEBR)

euroregiunea carpatica
Județul Maramureș a devenit membru al Asociației Regiunilor Europene de Frontieră (AEBR) în noiembrie 2020. Această organizație a fost întemeiată în 1971 de primele regiuni de frontieră, interesate în cooperarea transfrontalieră într-o Europă în proces de revenire după cel de-al doilea război mondial pentru a consolida integrarea cetățenilor în noile frontiere statale.

AEBR numără astăzi, peste 100 de membri din cadrul U.E. și a țărilor vecine și își propune în numele celor ce ii reprezintă:
  • consolidarea rolului acestora la nivel politic
  • susținerea intereselor comune la nivel european
  • stimularea cooperării între regiunile frontaliere și transfrontaliere din Europa.
Activitatea acestei organizații este inspirată de Carta Regiunilor Europene de Frontieră și Regiunilor Transfrontaliere. Una dintre cele mai importante inițiative ale acestei organizații este: b-solutions, o acțiune pilot ce adresează probleme de nivel legal și administrativ, întâlnite de-a lungul granițelor interne și externe ale U.E. Inițiativa este promovată de Comisia Europeană prin DG Regio, fiind implementată de AEBR, oferindu-se o susținere financiară rețelei pentru a găsi soluții pentru dificultățile întâmpinate la nivel transfrontalier.
În data de 5 noiembrie 2020, în cadrul Adunării Generale și Conferinței Anuale AEBR, județul nostru a fost validat ca și membru cu drepturi depline în cadrul acestei organizații. Viitoarea colaborare între Consiliul Județean Maramureș și AEBR va fi ghidată de statul oficial și Carta Regiunilor Europene de Frontieră și Regiunilor Transfrontaliere și se va desfășura prin activarea în cadrul grupurilor de lucru tematice.

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.