FEDARENE

fedarene
FEDARENE (Federaţia Europeană a Agenţiilor Regionale de Energie şi Mediu) – principala reţea europeană a organizaţiilor regionale şi locale care implementează, coordonează şi promovează politicile în domeniul energiei şi mediului.

Judeţul Maramureş a aderat la această organizaţie în anul 2007, semnând şi o declaraţie privind promovarea energiilor regenerabile şi eficienţei energetice.
În perioada iulie - decembrie 2008, Consiliul Judeţean Maramureș a fost invitat să participe în cadrul Grupului de lucru pentru performanţă energetică a clădirilor, la dezbaterile în urma cărora FEDARENE a transmis Comisiei Europene un raport privind proiectul de modificare a Directivei Europene privind Performanţa Energetică a Clădirilor.

Ca urmare a bunei relaţii stabilite cu FEDARENE, Consiliul Judeţean Maramureș a fost invitat să participe la proiectul “Regiunile pentru protecţia climatului: înspre guvernare, de la cunoaştere la acţiune (CLIMACT Regions)” care a fost implementat în perioada aprilie 2010 - martie 2013, în cadrul programului INTERREG IVC.

De asemenea, pe pagina de internet a FEDARENE (www.fedarene.org), o secţiune este dedicată promovării judeţului Maramureş.

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.