Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

22 Mai 2023 490
header punte

Consiliul Județean Maramureș, în calitate de beneficiar, implementează Proiectul ”Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

Obiectivul general al proiectului PUNTE este promovarea și susținerea excelenței în educație în rândul a 30 de elevi de liceu olimpici la limba română și istorie din raioanele Hîncești, Strășeni și Ungheni din Republica Moldova, prin conectarea interregională cu 10 tineri olimpici din județul Maramureș.

Bugetul proiectului este de 230.582,10 lei, din care finanțarea nerambursabilă acordată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova este de 219.602 lei, la care se adaugă contribuția proprie a Consiliului Județean Maramureș de 10.980,10 lei (5% din finanțarea acordată).

Perioada de implementare a proiectului este aprilie – septembrie 2023

Partenerii proiectului sunt: Consiliul Raional Hîncești, Consiliul Raional Strășeni și Consiliul Raional Ungheni din Republica Moldova – parteneri de management, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale "Liviu Borlan" Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Biblioteca Județeană "Petre Dulfu" Baia Mare, Muzeul Județean de Artă "Centrul Artistic Baia Mare", Muzeul Județean de Mineralogie "Victor Gorduza" Baia Mare, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare și organizațiile nonguvernamentale ASSOC și YMCA România.

Selecția participanților: Câte 10 elevi olimpici din cele 3 raioane partenere și din Județul Maramureș vor fi selectați să participe la tabără, în baza rezultatelor obținute la olimpiadele derulate în 2022 și 2023, la limba și literatura română sau istorie. De asemenea, câte 3 însoțitori adulți vor fi stabiliți la nivelul fiecărei regiuni participante la proiect, dintre cadrele didactice care activează în disciplinele limba și literatura română sau istorie, cu rezultate în pregătirea elevilor pentru olimpiade și concursuri școlare, precum și care s-au evidențiat prin organizarea de acțiuni de păstrare a identității românești.

Activități: Cei 40 de elevi olimpici și 12 însoțitori din Republica Moldova și din Maramureș vor avea ocazia, pe parcursul a 6 zile, să-și împărtășească experiențele și rezultatele privind păstrarea și promovarea identității naționale, să învețe despre tradițiile și obiceiurile zonei, să viziteze obiectivele turistice cu însemnătate istorică din Maramureș, să intre în contact cu persoanele și activitățile specifice mediului educațional românesc și, în plus, să participe la o acțiune de solidaritate cu copii din Ucraina.

Informații suplimentare: Manager de proiect, Margareta Căpîlnean, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Biroul Relații publice, secretariat ATOP și relații internaționale din cadrul Consiliului Județean Maramureș.

Pagina de Facebook a taberei

Comunicate de presă Proiect PUNTEProiectul ”Tabără de excelență în Maramureș-PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni” este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova: http://www.drrm.gov.ro
Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.