Un prim pas în proiectul "Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord": s-a semnat contractul pentru construirea centrelor de informare

12 Mai 2013 811
Reprezentantul legal al firmei S.C. Technocer SRL – Lugoj, Florin Măran, a fost prezent Consiliul Judeţean Maramureş, pentru a semna contractul de executare în vederea construirii centrelor de informare turistică din proximitatea celor 16 biserici de lemn care sunt cuprinse în proiectul „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”. Firma S.C.Technocer SRL – Lugoj a fost desemnată câştigătoare a unui prim lot de lucrări, în urma licitaţiei electronice desfăşurate pe SEAP. Valoarea contractului semnat este de 6,1 milioane lei, urmând ca lucrările să înceapă în maximum 15 zile. Lucrările constau în executarea unor căsuţe de lemn, amplasate pe fundaţii de beton şi racordarea lor la utilităţi.
Termenul de finalizare a lucrării este de 16 luni, însă Florin Măran este de părere că aceasta se va putea termina mai devreme decât termenul stabilit. „Suntem o firmă cu o cifră de afaceri de 35 milioane euro pe an, avem experienţă în lucrări de anvergură şi, sper că vom reuşi finalizarea centrelor de informare într-un timp mai scurt decât termenul prevăzut în contract.” – a declarat Florin Măran. În discuţia pe care a avut-o cu reprezentantul firmei câştigătoare preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a ţinut să precizeze că nu va accepta nici un rabat de la prevederile contractuale.

Proiectul „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” are ca scop punerea în valoare a bisericilor de lemn din Maramureş pentru următoarele 16 localităţi: Bârsana, Bogdan Vodă, Botiza, Budeşti, Călineşti, Copalnic-Mănăştur (sat Cărpiniş), Deseşti, Ieud, Ocna Şugatag (Sat Şugatag), Poienile Izei, Remetea Chioarului, Rozavlea, Săcălăşeni, Şişeşti, Plopiş. Se doreşte, de asemenea, facilitarea accesului spre aceste monumente prin reabilitarea structurii rutiere din proximitatea lor, prin amenajarea unor parcări, prin reabilitarea împrejmuirilor monumentelor şi prin realizarea unui iluminat arhitectural care să pună în valoare aceste monumente.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.