Comunicat de presă: Finalizarea implementării proiectului: "Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația Județului Maramureș", Cod SMIS 125515, finanțat prin POR 2014-2020

04 Septembrie 2019 19
header serv med

Comunicat de presă
Finalizarea implementării proiectului
„Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația Județului Maramureș”, Cod SMIS 125515, finanțat prin POR 2014-2020

UAT Județul Maramureș a încheiat contractul de finanțare nr. 3625/17.12.2018, aferent proiectului cu titlul „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația Județului Maramureș”, Cod SMIS 125515, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8. - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Operațiunea 8.1.A : Ambulatorii, în calitate de Partener, în cadrul parteneriatului format din Ministerul Sănătății, UAT Județul Maramureș, Spitalul Județean de Urgență „dr.Constantin Opriș” Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie „dr. Nicolae Rusdea” Baia Mare, Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul de Recuperare Borșa, Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Proiectul presupune, în principal, dotarea cu echipamente medicale a partenerilor care aplică. În acest sens la nivelul unităților medicale a fost constatată necesitatea investiției în echipamente necesare pentru dotarea secțiilor ambulatorii/unităților de primiri urgențe și a secțiilor conexe. Prin acest proiect cu caracter retrospectiv, partenerii au posibilitatea recuperării sumelor cheltuite pentru investiții în infrastructura de sănătate în perioada 2014-2018.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 8.503.765,87 lei, după cum urmează, 5.952.636,10 lei (70%) valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, 2.381.054,43 lei (28%) valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 170.075,34 (2%) valoarea cofinanțării eligibile a Beneficiarului.

Perioada de implementare a proiectului este de 57 luni, respectiv între data 03.01.2015 și data 30.09.2019.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiţii în dotări sau lucrări necesare, care contribuie la dezvoltarea operaţionalităţii la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate publică şi îmbunătăţind accesul la serviciile medicale de calitate.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
  1. Creșterea numărului de beneficiari de infrastructură medicală dotată (pentru servicii medicale comunitare și ambulatorii).
  2. Dotarea infrastructurii ambulatoriilor (inclusive cu echipamente și dispozitive medicale destinate secțiilor suport care deservesc ambulatoriile).
  3. Îmbunătățirea accesului la servicii medicale a persoanelor din regiunea de implementare prin creșterea stării de sănătate publică.

Rezultatele proiectului:
  1. Un număr crescut de persoane care beneficiază de serviciile medicale desfășurate în unitățile dotate.
  2. Dotarea ambulatoriilor din cadrul Regiunii de Dezvoltare cu aparatură medicală de specialitate.
  3. Creșterea numărului de personae care beneficiază de acces la servicii medicale de tip ambulatoriu.

Atingerea obiectivelor acestui proiect permite creșterea complexității și calității actului medical, creșterea ofertei de servicii medicale de calitate și implicit creșterea numărului de pacienți care se adresează unităților sanitare partenere.


Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională
prin Programul Operațional Regional 2014-2020

footer serv med
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.