S-a finalizat reabilitarea Drumului Județean 186

Un important proiect de investiții al Consiliului Județean Maramureș “Reabilitarea DJ 186 sector Bâsana (DJ185) – Strâmtura – Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești – Săliștea de Sus – Săcel (DN 17C)” a fost finalizat.

Acest proiect este de o importanță majoră pentru dezvoltarea județului și a turismului din Maramureșul Istoric, precum și pentru bunăstarea cetățenilor din această zonă a Maramureșului.
Lungimea tronsonului de drum reabilitat și finalizat în aceste zile este de 39,218 km, iar obiectivul principal al investiției îl reprezintă creșterea gradului de accesibilitate a locuitorilor din această zonă a județului Maramureș, precum și sporirea siguranței circulației. Categoriile de lucrări care s-au efectuat în cadrul proiectului vizează, pe lângă reabilitarea părții carosabile și lucrări de reabilitare la 108 podețe și 10 poduri - de lungimi cuprinse între 5 și 54 metri.

Toate drumurile laterale existente la nivelul tronsonului reabilitat au fost amenajate pe o lungime variabilă de până la 10 metri de la marginea drumului și pe o lățime cuprinsă între 2,75 și 6 metri. De asemenea, au fost amenajate parcările și stațiile de autobuz existente pe acest tronson de drum și s-au realizat parapete, marcaje rutiere și indicatoare de circulație.

Prezent la recepția lucrării, președintele administrației județene, Ionel Bogdan, a vorbit despre importanța dezvoltării infrastructurii rutiere în județul Maramureș, un sector vital atât pentru dezvoltarea județului, cât și pentru creșterea nivelului de trai al cetățenilor. “Le mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea acestui obiect de infrastructură rutieră: colegilor din cadrul Consiliului Județean Maramureș, constructorului Autotehnorom și, nu în ultimul rând, maramureșenilor care au avut răbdare ca lucrările de reabilitare să fie finalizate.

Mai avem multe proiecte importante pentru dezvoltarea județului nostru, pe care sunt sigur că le vom duce cu succes la bun sfârșit, pentru că maramureșenii merită condiții decente de viață și un trai mai bun, aici, acasă.”, a declarat Ionel Bogdan.

Valoarea totală a proiectului este de 120.315.643,30 lei, iar finanțarea acestui obiectiv a fost realizată în cea mai mare parte din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Lucrările au fost executate de S.C. Autotehnorom S.R.L. – S.C. Blue Company S.R.L. – S.C. Opr Asfalt S.R.L. – Obras Publicas Y Regadios S.A. – S.C. Road Design S.R.L., prin S.C. Autotehnorom S.R.L. - lider de asociere.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.