Adunarea generală FEDARENE, 14-15 Septembrie 2021

22 Septembrie 2021 58
FEDARENE (Federația Europeană a Agențiilor Regionale de Energie și Mediu) este principala rețea europeană a organizațiilor regionale și locale care implementează, coordonează și promovează politicile în domeniul energiei și mediului, la care a aderat în anul 2007 și Județul Maramureș, semnând o declarație privind promovarea energiilor regenerabile și eficienței energetice.
Cel mai important eveniment anual al acestei organizații, Adunarea Generală FEDARENE, a avut loc în perioada 14-16 septembrie 2021 în sistem dual atât în format fizic ca o întâlnire directă în Maribor, Slovenia, cât și în format on-line. Consiliul Județean Maramureș a participat la acest eveniment on-line.

În cadrul întâlnirii anuale s-a analizat și aprobat raportul de activitate pe anul 2020 inclusiv aspectele financiare aferente, s-a discutat strategia organizației pentru anii următori și s-au luat decizii importante, cum ar fi alegerea secretarului general pentru următorii 3 ani. Membrii FEDARENE au ales să-l mențină pe Seamus Hoyne în funcție datorită activității bune realizate în mandatul anterior, organizația reușind în acest timp să îndeplinească obiectivele propuse, contribuind astfel semnificativ la ambițiile UE în domeniul energiei și al climei.

În a doua zi a Adunării Generale FEDARENE au avut loc activități de relaționare pe grupuri tematice desfășurate doar în sistem de întâlniri directe și discuții pe tema introducerii unor noi obiective în cadrul Pactului Primarilor, o inițiativă a Uniunii Europene lansată în 2008 pentru a stimula guvernele locale să se angajeze în mod voluntar în realizarea și depășirea obiectivelor UE privind clima și energia.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.