Județul Maramureș, partener la acțiunea-eveniment "Alianța Gala 2019", care va avea loc în Washington D.C.

02 Octombrie 2019 251
În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc în data de 26 septembrie la Vișeu de Sus, aleșii județeni au aprobat proiectul privind participarea județului Maramureș la acțiunea-eveniment „Alianța Gala 2019”.

Evenimentul ajuns la cea de-a 6-a edție și organizat de “The American – Romanian Alliance prin Asociația Friends of Alianța” se desfășoară anual în capitala S.U.A, Washington D.C., reunind personalități marcante ale mediului de afaceri american, dar și diaspora română. Anul acesta, printre invitați se va număra și artista maramureșeancă Paula Seling.
Organizația non-guvernamentală “The American – Romanian Alliance prin Asociația Friends of Alianța” urmărește consolidarea imaginii României în Statele Unite ale Americii, în special în rândul factorilor de decizie și opinie din S.U.A. și încurajează instituțiile și personalitățile române și americane să creeze, intermediul prin educației, rețele de acțiune și să faciliteze oportunități de care să beneficieze cetățenii ambelor națiuni.

Participarea Județului Maramureș la acest eveniment constituie o oportunitate de a intensifica relațiile economice româno-americane ale județului Maramureș și de a dezvolta inclusiv relații cu diaspora din S.U.A. Județul Maramureș va avea rezervat în cadrul acțiunii „Alianța Gala 2019” un moment special, în care se vor fi prezentate atracțiile turistice ale județului și evenimente cultural-artistice anuale, cum ar fi Zilele Maramureșului și Crăciun în Maramureș, precum și proiectele europene derulate de instituția Consiliului Județean sau oportunitățile de investiții și business din județ. Totodată, delegația maramureșeană prezentă la acțiune va fi invitată să participe la mese rotunde pe teme de securitate, proiecte pentru comunitate și tehnologie. Investitorilor americani le va fi prezentat și exemplul de succes al investiției U.A.C. Dumbrăvița în județ, prilej de sporire a atractvității Maramureșului pentru potențialii investitori.

Consiliul Județean Maramureș va semna și un acord de cooperare pentru sprijinirea organizării în parteneriat a acțiunii „Alianța Gala 2019”, a „Asociației Friends of Alianța” conform prevederilor legale.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.