Exercițiu de salvare organizat de Salvamont Maramureș în colaborare cu Inspectoratul General al Aviației

Un amplu exercițiu de salvare a fost organizat marți, 1 octombrie 2019, de către Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș, în Poiana Boului din Maramureș, respectiv pe drumul care duce dinspre Șuior spre Creasta Cocoșului.

Potrivit informațiilor oferite de Dan Benga, șeful-interimar al Serviciului Salvamont Maramureș, exercițiul a fost organizat în colaborare cu Inspectoratul General al Aviației (IGAV), fiind prezenți doi piloți cu un mecanic trolist, un instructor de zbor, dar și șeful comisiei aero al Salvamont România, Adi David, salvator montan.
”Elicopterul cu troliu a venit de la Jibou și va fi folosit, în viitor, pentru misiunile de salvare. Acesta a fost primul exercițiu cu acest elicopter care va fi folosit, pe viitor, la acțiunile de salvare, ceea ce va scurta foarte mult timpul de intervenție. Faptul că vom avea suport aero pentru orice problemă este un real câștig pentru noi toți. Tocmai de aceea, exercițiul de marți a constat în pregătirea salvatorilor montani prin acțiuni de îmbarcare, respectiv debarcare la sol din elicopter, exerciții de zbor la care au participat câte doi salvatori montani, dar și exerciții de troliere și salvare din munți”, a precizat șeful interimar al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș.

În acțiunea de marți au fost implicate mai multe echipe ale Salvamont Maramureș, respectiv Formația Baia Mare, Formația Cavnic, Formația Vișeu de Sus, dar și salvamontiștii de la Serviciul Local Borșa care au participat, în ultima perioadă, la mai multe acțiuni comune cu colegii din formațiile menționate.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.