Consiliul Județean a repartizat suma de 9.750 mii lei UAT-urilor din Maramureș. Banii vor fi folosiți pentru achitarea arieratelor, rambursarea ratelor și susținerea programelor de dezvoltare locală și infrastructură

La nivelul județului Maramureș, fondul pentru achitarea arieratelor în ordinea cronologică a vechimii acestora pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate în baza O.U.G. nr. 2/2015, O.U.G. nr. 46/2015 și a O.U.G. nr. 8/2016, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2017 este în sumă de 21.834 mii lei. Dintre aceștia, 9.851 mii lei reprezintă sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale și 11.983 mii lei reprezintă cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. Până la data de 25 aprilie 2017 s-a repartizat suma de 10.723 mii lei. Suma rămasă nerepartizată este de 11.111 mii lei, din care 5.019 mii lei reprezintă sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale și 6.092 mii lei reprezintă cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale.
În ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, aleșii au aprobat repartizarea sumelor din cota de 20% calculată din cotele și sumele defalcate din unele venituri ale statului, acordând suma de 300.000 de lei orașelor: Cavnic, Săliștea de Sus, Seini, Șomcuta Mare, Tăuții Măgherăuș și Ulmeni, în timp ce orașului Dragomirești i-a fost repartizată suma de 100.000 lei.

Câte 250.000 au primit comunele: Fărcașa, Groși, Moisei și Remetea Chioarului, iar câte 200.000 lei comunele: Ardusat, Ariniș, Asuaju de Sus, Băița de sub Codru, Botiza, Ieud, Poienile de sub Munte, Repedea, Rozavlea, Săcălășeni, Șieu, Valea Chioarului.

Suma de 150.000 lei va fi virată în contul UAT-urilor: Băiuț, Bârsana, Budești, Călinești, Coroieni, Cupșeni, Groșii Țibleșului, Lăpușul Românesc, Mireșu Mare, Ocna Șugatag, Recea, Sălsig, Sarasău, Satulung, Strâmtura, Suciu de Sus, Vadu Izei și Vișeu de Jos.

Plenul Consiliului Județean Maramureș a aprobat ca suma de 100.000 de lei să fie virată în contul următoarelor primării: Băsești, Bistra, Bocicoiu Mare, Câmpulung la Tisa, Cicîrlău, Coaș, Coltău, Copalnic Mănăștur, Desești, Petrova, Remeți, Rona de Jos, Rona de Sus, Ruscova, Săcel și Săpânța, iar câte 50.000 de lei s-au alocat UAT-urilor: Bogdan Vodă, Giulești și Vima Mică, totalul rezultat fiind de 9.750 mii lei.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.