Acord de cooperare între CDIMM și CJ Maramureș, pentru proiectul "”InvestNV – Oportunități europene pentru Regiunea de NV"

Fundația Centrul pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii Maramureș (CDIMM), inițiatorul proiectului ”InvestNV – Oportunități europene pentru Regiunea de Nord-Vest”, o asociație înființată în anul 1994, a solicitat încheierea unui acord de cooperare cu instituția Consiliului Județean Maramureș, în vederea implementării acestui proiect. Proiect InvestNV este co-finanțat prin Programul de Grant al Comisiei Europene pentru acțiuni organizate de centrele de informare Europe Direct, pentru a comunica cu privire la inițiativele majore ale UE în favoarea locurilor de muncă, a creșterii economice și a investițiilor, în special Planul de Investiții pentru Europa (PIE). Proiectul are la bază cooperarea dintre CDIMM și Consiliul Județean Maramureș în vederea îndeplinirii obiectivului, și anume creșterea gradului de cunoaștere și apreciere în rândul cetățenilor și al mediului de afaceri din Regiunea de Nord-Vest față de prioritățile și acțiunile Uniunii Europene pentru creșterea economică și creare de locuri de muncă și față de beneficiile proiectelor europene pentru comunitate.
Activitățile proiectului InvestNV cuprind derularea unei Campanii de promovare on-line, social media și TV, pe toată perioada contractului, respectiv patru luni de zile, acord care nu implică finanțare din partea Consiliului Județean Maramureș. Totodată, se are în vedere realizarea unui Concurs de fotografie pentru proiectele de succes din Regiunea de NV, precum și organizarea unui Forum regional de investiții (în luna mai- iunie) și a unei Dezbateri privind PIE, la final de proiect.

Pentru atingerea obiectivului, conform acordului de cooperare propus, Consiliul Județean Maramureș are obligația de a înscrie în concursul de fotografie ”InvestNV – Proiecte europene de investiții în Regiunea de NV”, unele proiecte de investiții derulate prin fonduri europene în județul Maramureș, în perioada 2012 – 2017. Totodată, CJ Maramureș va prezenta în plen, în cadrul Forumului regional de investiții ”InvestNV – Proiecte și parteneriate pentru Regiunea de NV”, o analiză succintă privind investițiile în județul Maramureș. Reprezentanții Consiliului Județean vor participa activ în cadrul dezbaterii ”Planul de Investiții pentru Europa și viitorul Uniunii Europene”, invitând la acest eveniment și europarlamentarii Sorin Moisă, Victor Negrescu și Claudia Țapardel.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.