Rezultatele jurizării concursului de soluții: Plan de revitalizare a satului maramureșan case tip pe Valea Marei, Valea Cosaului și Valea Izei - Etapa II

10 Decembrie 2018 1815
În perioada 03.10.2018 – 20.12.2018 a avut loc etapa a II-a a concursului de soluții - Plan de revitalizare a satului Maramureșan, case tip pe Valea Marei, Valea Cosăului și Valea Izei, organizat de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială Nord – Vest.
Prin etapa a II-a s-a dorit selectarea celor mai bune 6 soluții de locuințe în stil tradiţional specific Maramureșului istoric, câte trei pentru fiecare din cele două secțiuni: CASE MARI cu suprafața desfășurată mai mare de 150 mp și CASE MICI cu suprafața desfășurată de maxim 150 mp.

În urma deliberării juriului au fost selectate cele 6 proiecte câștigătoare care au parcurs procedura de atribuire a contractelor de achiziție publică, procedură finalizată în data de conform raportului procedurii nr. 12115/ din 18.12.2018.

Concursul a avut ca scop selectarea celor mai bune soluții de locuințe în stil tradiţional specific Maramureșului istoric, în vederea realizării unor proiecte tip de locuințe, pentru a fi puse la dispoziția persoanelor interesate și care să ofere posibilitatea ca noile construcții ce vor apărea în aceste zone să fie construite cu respect pentru sat, pentru tradiții și pentru natură, având soluții constructive contemporane, specifice secolului XXI, care țin cont de resursele locale și menţinerea identităţii locale a aşezărilor dar în același timp oferind soluții noi: materiale și tehnici moderne de construcție, eficiență energetică, surse de energii regenerabile.

În prima etapă a concursului, ce a avut loc în anul 2017, au fost selectate 5 proiecte (2 proiecte pentru case mari și 3 proiecte pentru case mici). Astfel, în urma celor doua etape de concurs va rezulta un catalog cu 11 modele de locuințe.

Proiectele ce vor fi puse la dispoziția persoanelor interesate vor fi întocmite la faza de Documentație pentru obținerea Autorizației de Construire (D.T.A.C.) compusă din proiectele pe specialități: arhitectură, structură, instalații sanitare, termice și electrice, mai puțin ”adaptarea la teren”: studiile de teren (ridicare topografică, studiu geotehnic, etc.), documentații pentru avize/ acorduri și faza Proiect Tehnic (P.T.) arhitectură și structură (mai puțin Plan fundații).

În acest fel, investitorul care își va alege unul dintre modele, va avea cheltuieli diminuate considerabil pentru proiectare si autorizare.

Aceste cheltuieli vor consta în:
  • realizarea studiilor de teren: Planul de situație pe suport cadastral vizat de O.C.P.I. și Studiul Geotehnic;
  • realizarea proiectului de ”adaptare la teren” a modelului ales;
  • plata taxelor pentru obținerea avizelor/acordurilor cerute prin Certificatul de Urbanism;
  • plata taxei pentru obținerea Autorizației de Construire.

Expozitia cu proiectele participante va fi lansată în data de 22 decembrie 2018, începând cu ora 11.30 în Muzeul Satului din Baia Mare, în cadrul evenimentului Crăciun în Maramureș.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.