Se semnează Acordul de cooperare între Județul Maramureș și Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă

30 August 2019 296
În ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc joi, 29 august 2019, în comuna Mireșu Mare, aleșii județeni au votat pentru înfrățirea județului Maramureș cu Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă și cu Raionul Strășeni din Republica Moldova.

Ceremonia de semnare a Acordului de cooperare între județul Maramureș și Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă va avea loc luni, 2 septembrie 2019, la ora 9.30, în holul Palatului Administrativ. Încheierea acestui acord marchează înfrățirea dintre cele două regiuni și creează premisele pentru extinderea relațiilor de colaborare și implementarea de proiecte care să contribuie la dezvoltarea economico-socială a comunităților locale din Județul Maramureș și Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă. Acordul de cooperare între Județul Maramureș și Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă va fi semnat în cadru festiv de către președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și Wladyslaw Ortyl, mareșalul Voievodatului Podkarpackie, în prezența unor oficialități și invitați din cele două regiuni.
Cu acest prilej, va fi dezvelită placheta dedicată înfrățirii dintre Județul Maramureș și Voievodatul Podkarpackie, amplasată pe fațada Palatului Administrativ, alături de plachetele celorlalte regiuni înfrățite cu Județul Maramureș. Momentele de folclor tradițional oferite oaspeților români și străini vor completa cadrul festivităților cu frumusețea și autenticitatea portului popular, a dansului și cântecului maramureșean. Programul zilei va cuprinde și efecturarea de vizite la câteva obiective economice importante pentru dezvoltarea Maramureșului.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.