Ateliere de vacanță la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș

18 Iulie 2019 422
Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară îi așteaptă pe cei mai mici dintre noi să descopere, alături de minunații meșteri populari, tainele împletitului, ale cusutului și ale confecționării podoabelor din mărgele sau din dantelă, folosindu-și îndemânarea și creativitatea.

Așadar, luni, 22 iulie 2019, între orele 10.00 și 11.00, participanții vor avea ocazia să învețe pașii de bază ai punctelor de cusături și împletituri, alături de meșterul popular Valeria Chiuzbăian, în cadrul atelierului de cusături. Iar între orele 11.00 și 12.00, vor fi inițiați în mânuirea acului de croșetă de către meșterul popular Ana Mețenti, în cadrul atelierului de croșetat.
Marți, 23 iulie 2019, între orele 10.00 și 11.00 vor avea parte de un atelier de confecționat cocarde, împreună cu meșterul popular Valeria Chiuzbăian, iar între 11.00 și 12.00 vor putea realiza coșulețe, botoșei și pălărioare împletite cu acul, în cadrul atelierului de confecționat miniaturi, coordonat de meșterul popular Stela Szilagyi.

Luni, 29 iulie 2019, între orele 10.00 și 11.00 vor putea țese zgărdane, vor înșira mărgele și vor împodobi gulerașe multicolore croșetate, sub atenta îndrumare a meșterului popular Valeria Chiuzbăian, în cadrul atelierului de confecționat podoabe. De la 11.00 la 12.00, toți participanții sunt așteptați de meșterul popular Ana Mețenti, la atelierul de împletit brățări multicolore și floricele din dantelă.

Marți, 30 iulie 2019, între orele 10.00 și 11.00, tot alături de meșterul popular Ana Mețenti se va desfășura atelierul de confecționat păpușele și trăistuțe. De la 11.00 și 12.00, cei prezenți vor avea posibilitatea de a-și personaliza semnele de carte cu monograme și motive tradiționale, în cadrul atelierului de cusut semne de carte, cu meșterul popular Stela Szilagyi.

Toate atelierele se vor desfășura în Muzeul Satului, iar înscrierile se pot face la telefon: 0262-276895, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau la sediul nostru: Str. Dealul Florilor, nr. 1, Baia Mare. Prețul unui bilet este de 5 lei.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.