Mesajul Președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de Ziua Veteranilor de Război

29 Aprilie 2020 856
În fiecare an, la data de 29 aprilie marcăm Ziua Veteranilor de Război, o zi dedicată eroilor națiunii cărora le onorăm, poate prea timid, eforturile de consolidare are statului român.

Din nefericire, de multe ori uităm prețul cu care pacea a fost câștigată și sacrificiile înaintașilor noștri pentru apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a României. Într-o perioadă în care agenda publică este saturată de multe alte subiecte, avem datoria morală de a ne aminti de cei care au trăit ororile războiului pe câmpul de bătălie, de veteranii de război care constituie un etalon al devotamentului și spiritului de sacrificiu.
Zilele acestea ducem o altă luptă, o luptă în care rolurile sunt inversate și care ne oferă ocazia de a răsplăti, măcar o parte din sacrificiul veteranilor din război. Astăzi, nouă ne revine datoria de a apăra eroii națiunii ajunși la o vârstă onorabilă, protejându-le sănătatea în fața inamicului invizibil, care a afectat întreaga lume. Alături de cei aflați în prima linie ai acestei bătălii, a sosit momentul să facem scut și în jurul celor care au scris cu mult curaj istoria acestei țări.

Să ne îndreptăm gândurile de prețuire, dar și acțiunile concrete de sprijin către cei care, prin propria conduită, au însuflețit noțiunea de patriotism. Bravi veterani, vă vom fi veșnic recunoscători pentru dragostea față de țară și de români, dar și pentru aportul deosebit la îndeplinirea dezideratelor naționale. Ne înclinăm cu respect în fața eroismului inegalabil pe care l-ați demonstrat sub culorile drapelului național și ne angajăm să vă fim alături în fața amenințărilor prezentului.

Cinste tuturor veteranilor și la mulți ani cu sănătate, celor tot mai puțini, care încă ne onorează prin prezență! Primiți întreaga noastră prețuire!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.