1 Mai sub semnul responsabilității!

01 Mai 2020 561
Până nu demult, Ziua de 1 Mai reprezenta un prilej de revedere a celor dragi și ieșire din cotidian. De această dată, însă, ordinea priorităților trebuie restabilită pentru a nu periclita efortul constant al ultimelor săptămâni de combatere a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. România încă se află în stare de urgență și amenințările la adresa sănătății nu au dispărut.

Deși avem tendința să lăsăm garda jos, fie pentru că ne simțim privați de libertatea cu care eram obișnuiți, fie pentru că anunțarea relaxării măsurilor ne induce un sentiment de siguranță, vigilența încă trebuie să primeze. Evoluția relativ favorabilă a pandemiei în România, dar și în Maramureș, nu reprezintă altceva decât rezultatul prevenției și al responsabilității. Nu trebuie să uităm însă că ne-am unit forțele în fața unui inamic imprevizbil pe care, deocamdată, îl putem combate numai prin măsuri sporite de protecție.
Pentru a ne putea bucura, începând cu data de 15 mai, de debutul relaxării măsurilor impuse de autorități, anul acesta va trebui să renunțăm escapadele în natură și reuniunile de familie. Acțiunile prezentului dictează felul în care vor arăta săptămânile următoare, astfel că suntem direct responsabili de ceea ce ne rezervă viitorul.

Pentru ca viața să își poată relua cursul normal și pentru că sănătatea trebuie să primeze, de 1 Mai #stămacasă! Pentru noi, pentru cei dragi nouă și pentru întreaga comunitate.

Fac un apel la menținerea responsabilității de care maramureșenii au dat dovadă până în prezent și vă reamintesc că toate concesiile prezentului ne vor fi răsplătite prin depășirea cât mai rapidă a acestei provocări.

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.