Mesajul Președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de Ziua Europei

09 Mai 2020 685
Ziua de 9 mai poartă o bogată încărcătură pentru fiecare dintre noi. Celebrăm astăzi pacea, independența și unitatea câștigate cu ani în urmă și ne luăm un răgaz pentru a proiecta un viitor și mai luminos pentru România.

Suntem recunoscători, azi, pentru pacea stabilită prin victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, la 9 mai 1945 și îngenuncherea unui regim ale cărui orori încă ne bântuie prezentul. Ne amintim totodată, cu mândrie, de ziua de 9 mai a anului 1877, când Mihail Kogălniceanu a dat glas eforturilor românilor, proclamând independența statală. Nu în ultimul rând, ne gândim astăzi la unitatea izvorâtă din planul de construcție a a unei noi forme de cooperare politică în Europa, ce a urmat declarației lui Robert Schuman de la 9 mai 1950, considerată și piatra de temelie a Uniunii Europene.
Un astfel de moment reprezintă un bun prilej de reiterare a evoluției noastre ca stat și reconfirmare a încrederii în capacitatea României. Înainte de toate, statul suntem noi, românii, oameni muncitori și consecvenți, care de-a lungul istoriei au dovedit că pot da viață idealurilor naționale. Sunt convins că România va continua să contribuie la succesul proiectului european, rămânând un partener corect și de încredere al celorlalte state membre, dar și că din calitatea sa de stat membru, va face cinste cetățenilor săi.

Să păstrăm mereu în gând valorile și principiile la care am aderat cu toții în anul 2007 și să nu uităm că suntem parte a marii familii europene, o calitate care vine atât cu drepturi, cât și cu responsabilități. Am încredere că ne vom dovedi în continuare vrednicia și că ne vom onora istoria prin acțiuni care vor consolida poziția României pe scena internațională.

La mulți ani familiei europene! La mulți ani tuturor românilor!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.