La mulți ani asistenților medicali!

12 Mai 2020 509
În 12 mai sărbătorim solicitanta dar atât de frumoasa meserie de asistent medical. Vorbim, astăzi, despre eroii nenumiți din ”prima linie” a bătăliei cu pandemia de coronovarirus dar și cu alte boli, despre profesioniștii sistemului sanitar care sunt mereu la datorie în toate unitățile medicale din țară, despre cei care reprezintă cel mai puternic liant între medic, pacient și aparținători.

Asistenții medicali sunt cei care lasă mereu familia și viața personală în plan secund pentru a fi prezenți la muncă atât ziua cât și noaptea, în zile de sărbătoare și la sfârșit de săptămână, sunt cei pe care îi vedem la datorie în fiecare moment. Sunt cei care țin bolnavul de mână atunci când acestuia îi este teamă, sunt cei care încurajează pacienții asigurându-i că totul va fi în regulă și medicul va fi prezent în cel mai scurt timp, sunt cei care liniștesc aparținătorii și oferă informațiile necesare cu privire la starea bolnavilor.
Asistenții medicali sunt cei zâmbesc când văd panica în ochii pacienților, sunt cei care par să nu aibă nicio grijă, deși viața lor nu este deloc ușoară. Au învățat, însă, să arate empatie și înțelegere, să trateze fiecare pacient ca și cum ar fi un membru al familiei, să lasă puțin din sufletul lor alături de fiecare bolnav pe care îl au în grijă.

Pentru toate acestea și pentru multe altele, mă înclin cu respect în fața tuturor asistenților medicali, mulțumindu-le pentru dăruirea, profesionalismul, răbdarea și devotamentul de care dau mereu dovadă!

La mulți și frumoși ani, alături de familiile dumneavoastră și de toți cei dragi vouă! Să aveți parte de întreg respectul pe care îl meritați!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.