Mesajul Președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de Ziua Imnului Național al României

29 Iulie 2020 623
Marcăm astăzi, 29 iulie, Ziua Imnului Național al României, o zi care evocă eforturile și sacrificiile milenare ale înaintașilor noștri, de a întări unitatea națională. Intonat oficial, pentru prima dată, la 1848 și devenit acum trei decenii imn național al României, poemul lui Andrei Mureșanu, "Deșteaptă-te române!", a îmbrăcat haina celui mai puternic mesaj patriotic al poporului nostru.
Acest cântec care mai răsună astăzi la ceremoniile oficiale și evenimentele importante, încastrează aceeași capacitate de a uni în simțiri și idealuri românii de pretutindeni. Puternic evocator al identității naționale, imnul României reprezintă o radiografiere a celor mai importante momente din istoria noastră, care au pus bazele statului modern și democratic de astăzi, dar și un veșnic mobilizator al mândriei de a fi român.

Liant între generații, între trecut, prezent și viitor, imnul nostru național spune povestea românilor, păstrând vii ambiția și optimismul, ca promisiuni ale unui viitor sub însemnele libertății, solidarității și demnității poporului român.

Cu acest prilej, vă invit să reîntărim respectul față de țară și angajamentul de apărare a valorilor acestui popor, dar și să ne dovedim vrednici de moștenirea pentru care eroii acestei națiuni au luptat.

La mulți ani Imnului Național! La mulți ani, România!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.