Mesaj de condoleanțe al președintelui CJ Maramureș, la trecerea la cele sfinte a directorului Muzeului Maramureșan din Sighetu Marmației

01 August 2020 718
Cu profundă tristețe în suflet am primit vestea trecerii la cele sfinte a Domnului Dr. Mihai Dăncuș muzeograf, etnograf, etnolog, profesor și cercetător, director al Muzeului Maramureșan din Sighetu Marmației mai mult de trei decenii. Dintre cele opt etape importante pe care Muzeul sighetean le-a cunoscut în dezvoltarea și evoluția sa, ”Etapa Mihai Dăncuș” (1977 – 2011) a fost cea mai înfloritoare, instituția de cultură cunoscând cea mai amplă dezvoltare și recunoaștere atât pe plan național, cât și internațional.
Maramureșul a pierdut un om de valoare, un om care a a ales calea eternității lăsând însă o impresie adâncă în sufletele celor care l-au cunoscut și l-au admirat pentru felul în care a știut mereu să promoveze frumusețile, valorile și tradițiile Maramureșului. Vom păstra cu recunoștință în inimile noastre amintirea unui om care și-a adus contribuția la dezvoltarea comunității noastre, UN MARE OM care a primit numeroase distincții și medalii: Medalia Jubiliară a Universităţii din Freiburg (Germania); Premiul Patrimoniului Cultural Naţional „Gheorghe Focşa” pe anul 2001; Premiul Patrimoniului Cultural Naţional „Tancred Bănăţeanu” pe anul 2002; Ordinul MERITUL CULTURAL în gradul de „Mare Ofiţer”, categoria H, „Cercetare ştiinţifică” (2004); Titlul de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Sighetu Marmaţiei, al comunelor Bârsana şi Bogdan Vodă; Medalia vizitei Papei Ioan Paul al II-lea (7–9 mai 1999), nenumărate medalii şi medalii jubiliare de la muzeele din ţară şi străinătate.

În aceste momente pline de durere și întristare, suntem cu inima alături de familia îndoliată, adresând gânduri de compasiune și mângâiere. Dumnezeu să-l odihnească în rândul celor drepți!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.