Mesajul Președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de Ziua Drapelului

26 Iunie 2020 650
Marcăm astăzi, 26 iunie, ziua în care, în timpul Revoluției de la 1848 tricolorul roșu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al națiunii române. Alături de stemă, sigiliu și imn, acest simbol național încastrează pe de-o parte jertfa și sacrificiile înaintașilor noștri, iar pe de alta bucuria victoriilor care au pecetluit libertatea și unitatea națională a românilor.

Evocator puternic al idealurilor civic-naționale, tricolorul românesc a fost martorul marilor momente din istoria noastră și însoțește astăzi evenimentele importante, care ne întăresc mândria de a fi români.
Trăim însă vremuri care zguduie valorile care ne aduc împreună ca popor, timpuri în care patriotismul pierde teren în fața altor preocupări și generațiilor tinere li se inoculează un sentiment al eșecului național. Tocmai din acest motiv, poate mai mult ca oricând, avem datoria să ne cinstim istoria și simbolurile naționale, să nu uităm sacrificiile eroilor națiunii, să perpetuăm dragostea de țară și să sădim sâmburele responsabilității colective în rândurile urmașilor noștri.

Patriotismul firesc și sincer se sădește în sânul familiei, acolo de unde fiecare dintre noi am construit o scară de valori, cu care ne-am prezentat apoi în societate. E important ca tinerii acestei națiuni, cei care vor prelua frâiele României în viitor, să cunoască importanța simbolurilor naționale ca liant între trecut, prezent și viitor. Eforturile trecutului sunt reflectate de realitatea prezentului, iar reușita viitorului stă sub semnul asumării răspunderii și datoriei morale pe care fiecare dintre noi le avem față de patria noastră.

Să păstrăm drapelul românesc ca reper al moștenirii srămoșești și motor al angajamentului față de un viitor, a cărui poveste o scriem împreună, uniți de dezideratele naționale!

La mulți ani, mândru Tricolor românesc!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.