Mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, de Ziua Eroilor

17 Mai 2018 616
Hristos S-a Înălțat!

Azi, 17 mai, o zi extrem de importantă pentru creștini, când ne bucurăm de Înălțarea la Ceruri a Mântuitorului, îi omagiem pe Eroii Neamului Românesc. Azi îi comemorăm pe cei care și-au jertfit viața pe câmpurile de luptă și în lagărele războiului, pe cei care au plătit cu viața lor, pentru ca noi să fim un popor liber. Avem datoria sacră de a ne omagia eroii și a le arăta recunoștința veșnică pentru sacrificiul făcut pentru țară și pentru poporul român, pentru că nu există un simbol mai puternic al curajului, decât inima unui erou al neamului. În toate unitățile de cult din România se oficiază azi slujbe speciale pentru pomenirea eroilor noștri, pentru cinstirea ostașilor care s-au jertfit pentru reîntregirea neamului, pentru ideea de unitate și libertate.
Simbol al demnității, al curajului și al onoarei, Ziua Eroilor ne îndeamnă să ne îndreptăm gândurile spre cei care s-au sacrificat cu speranța unui viitor mai bun pentru urmașii lor, spre cei care au murit convinși că românii nu vor mai fi despărțiți de granițe în țara lor natală. Din respect față de Eroii Neamului Românesc și față de jertfa lor, cei care au lăsat în urma lor familii nemângâiate, prieteni și copii, să evocăm mereu toate mărețiile înfăptuite de înaintașii noștri pe câmpurile de luptă și să fim mândri că suntem români. Acestora le datorăm existenta noastră, iar această zi reprezintă un moment de aducere aminte a tuturor celor care, pentru o cauză extrem de importantă, au pornit la luptă convinși că noi, cei ce venim în urma lor, vom trăi într-o țară liberă.

De Ziua Eroilor, aduc un pios omagiu celor care au luptat în cele două Războaie Mondiale, militarilor români și maramureșeni care au plătit cel mai scump tribut pentru liberatea noastră: viața lor! Comemorarea Eroilor este azi o sărbătoare națională, iar noi depunem flori la mormintele celor care au pierit pentru țara lor, eroi cunoscuți sau necunoscuți, aprinzând o lumânare în semn de adânc respect. Adresez întreaga recunoștință și apreciere veteranilor de război, iar celor care azi sunt încă aici, le doresc viață lungă și multă sănătate alături de cei dragi. Glorie veșnică eroilor martiri!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Mesaje

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.