Mesajul Președintelui Consiliului Județean Maramureș, cu ocazia Zilei Drapelului

26 Iunie 2019 269
De mai bine de două decenii marcăm data de 26 iunie ca Ziua Drapelului, ziua în care ne amintim că tricolorul nu este doar un puternic simbol național, ci și un simbol al luptei și speranțelor, al jertfei și libertății, al patriotismului și solidarității, al unității tuturor românilor.
Sub deviza 'Dreptate și Frăție', drapelul nostru spune povestea românilor încă din anul 1848, când a fost decretat pentru prima dată ca simbol național de către Guvernul revoluționar provizoriu al Țării Românești. Moștenirea trecutului încastrată în tricolor, nu reprezintă altceva decât învățăminte valoroase pentru prezent și viitor. Drapelul României constituie un reper al moralității și al valorilor, un liant național. Estetica sa relevă principii solide precum egalitatea, prin distribuirea în mod egal a celor trei culori: roșu, galben și albastru, sau verticalitatea, prin orientarea în sus a acestora.

Mândrul nostru tricolor poartă mereu o încărcătură deosebită. Pe de-o parte, însuflețește și amplifică apartenența la neamul românesc, oriunde ar fi arborat, iar pe de alta, ne reamintește permanent de sacrificiul celor care și-au servit de-a lungul timpului patria, sub culorile lui. Trei culori vor reuși mereu să ne unească, iar noi vom fi mereu datori să ne cinstim cu respect însemnele identității naționale, care reprezintă trecutul, prezentul, dar și viitorul și sub care ne vom identifica pretutindeni ca popor.

Cu această ocazie deosebită, vă invit să ne amintim de ce suntem mândri de identitatea noastră, de moștenirea trecutului și de potențialul unui viitor trăit în unitate și solidaritate.

La mulți ani, Tricolor! Să ne reprezinți falnic în veacurile ce vor urma!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Mesaje

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.