Mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, de Ziua Eroilor

06 Iunie 2019 378
Hristos s-a Înălțat!

Astăzi, 6 iunie, marcăm o zi cu dublă însemnătate pentru români. Ne unim în rugăciune cu prilejul Înălțării Domnului și îi comemorăm pe înaintașii noștri, cei care și-au dat viața pe câmpul de luptă și și-au servit neobosiți patria.

Veșnic recunoscători, ne înclinăm așadar, în această zi, în fața eroilor noștri, a celor care au luptat și s-au jertfit de-a lungul veacurilor, mânați de crezul libertății și al întregirii neamului.
Aduc un sincer omagiu celor care s-au sacrificat în trecut pentru ca prezentul să fie posibil, eroilor români și maramureșeni care au luptat pentru pământul străbun și pentru libertatea de care fiecare dintre noi ne bucurăm. Deși poate prea puțin vorbim despre tributul plătit de ostașii neamului, promitem să nu îi uităm și să ne facem datoria de a ne asigura că memoria lor dăinuie în timp și rămâne vie pentru cei care sunt acum, dar și pentru cei care vor urma.

Cu profund respect îmi plec capul și în fața veteranilor de război și le mulțumesc pentru curajul și demnitatea de care au dat dovadă pe front. Celor puțini care astăzi mai sunt printre noi, le doresc multă sănătate și le transmit cele mai bune gânduri.

Invit toți maramureșenii să ne unim în angajamentul de a-i face cunoscuți generațiilor viitoare pe cei care au trăit ororile războiului, pentru ca noi să cunoaștem astăzi pacea.

Cinste vouă, eroi ai neamului!

Gabriel Zetea,
Președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.