Terenul pe care se află amplasat Depozitul ecologic de la Sârbi va fi pus în siguranță

Azi, la Fărcașa a avut loc o vizită de lucru la amplasamentul Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor (SMID). La fața locului au fost prezenți Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, Claudia Breban, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Maramureș, precum și reprezentanți ai SC Tehnoconsult Proiect SRL.
La discuții au fost invitați atât primarul comunei Fărcașa, Ioan Stegerean, cât și viceprimarul Daniel Decebal, în calitate de titulari direcți ai contractului de eliminare a apelor subterane. Primăria Fărcașa va emite autorizația de executare a lucrărilor. Pentru ca terenul să fie pus în siguranță, proiectantul a propus măsura de eliminare a apelor subterane. Apa pluvială va fi astfel dirijată în rigola principală.

”Depozitul ecologic de la Sârbi este un proiect vital pentru județ, a cărui finalizare a fost prea mult întârziată de vechea conducere a Consiliului Județean. Încă din primele zile ale mandatului mi-am asumat finalizarea depozitului până în 2023, pentru a nu fi obligați să dăm înapoi banii europeni cheltuiți pentru acest proiect. Alături de proiectanți, am analizat la fața locului soluțiile pentru stabilizarea terenului și finalizarea proiectului. Soluția propusă de proiectanți vizează eliminarea apelor care pun în pericol amplasamentul, pentru ca terenul sa fie pus în siguranță. La începutul lunii noiembrie am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru lucrările rămase de realizat, iar în scurt timp le vom scoate la licitație și vom selecta un operator economic serios care să ducă la bun sfârșit acest proiect”, a subliniat Ionel Bogdan.

Depozitul va fi dotat cu tehnologii moderne astfel încât deșeurile să fie prelucrate cu utilaje prietenoase mediului şi cu îndeplinirea normelor privind poluarea.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.