Primii pași ai proiectului ABCD

În perioada 9-11 februarie 2016 reprezentanți ai organizației The Wharton Trust din Marea Britanie, au întreprins o vizitată de planificare în județul Maramureș, în vederea inițierii implementării proiectului „ABCD - Awareness Building of Cultural Diversity”, finanțat prin Programul de finanțare: Erasmus Plus, Acțiunea cheie1: Mobilități de învățare.
Proiectul „ABCD - Awareness Building of Cultural Diversity” (Consolidarea conștientizării prin diversitatea culturală) are ca obiectiv promovarea implicării tinerilor în viața comunității, a toleranței și diversității prin schimburi educaționale și culturale. Biroul de Relații Externe din cadrul Consiliului Județean Maramureș a depus spre finanțare o propunere de proiect în cadrul Programului de Finanțare: Erasmus Plus, Acțiunea cheie 1: Mobilități de învățare. Aplicația ce a fost depusă în data de 30 aprilie 2015, a fost declarată câștigătoare, conducând la ceea ce se dorește a fi primul proiect Erasmus Plus derulat de Consiliul Județean Maramureș, prin Biroul de Relații Externe.

Parteneriatul este condus de către organizația non – profit „The Wharton Trust’’ din regiunea Tees Valley and Durham, localitatea Hartlepool, Marea Britanie, organizație dedicată promovării tinerilor. În cei 24 de ani de activitate, The Wharton Trust a susținut prin diverse metode oamenii din comunitate și din împrejurimi, încercând să elimine efectele șomajului și sărăciei. Majoritatea activităților desfășurate de către această organizație se centrează pe: sprijinirea persoanelor în a accesa un loc de muncă, promovarea unui stil de viață sănătos, încurajarea tinerilor să participe la diverse activități, îmbunătățirea nivelului de educație și accesul la informație prin intermediul bibliotecii din cadrul comunității, dezvoltarea competențelor digitale și asigurarea accesului la serviciilor de internet la un cost mai mic. Prin intermediul acestor activități, organizația urmărește să ajute, în principal tinerii, la îmbunătățirea vieții, dezvoltarea competențelor profesionale și creșterea încrederii de sine.

Consiliul Județean Maramureș va avea calitatea de partener asociat, având obligativitatea de a asigura participarea unui grup de tineri cu vârste între 13-16 ani în această mobilitate dedicată învățării. În acest sens, Consiliul Județean va colabora cu Școala Populară de Artă „Liviu Borlan’’. Principalele activități avute în vedere sunt:
  1. Organizarea a două schimburi de mobilitate – unul în Maramureș, unul in Hartlepool, rolul acestor schimburi vizând oferirea unor instrumente și idei de bună practică tinerilor implicați pentru a stimula activismul civic în comunitățile din care fac parte.
  2. Organizarea unor workshop-uri în Maramureș și Hartlepool dedicate educației non-formale prin care tinerii implicați să fie sensibilizați în ceea ce privește unele teme de comun interes : discriminarea, imigrația, rasism prin metode inovative și schimburi culturale.

În cursul celor 2 zile petrecute în Baia Mare, cei 3 reprezentanți ai organizației The Wharton Trust au vizitat Școala populară de artă „Liviu Borlan” unde împreună cu reprezentanții Biroului de Relații Externe din cadrul Consiliului Județean și ai școlii, au discutat aspectele legate de activitățile viitoare ce vor fi întreprinse de către tinerii din Hartlepool și Maramureș. Astfel, s-au stabilit perioadele de vizită posibile, atât din partea tinerilor englezi, cât și din partea tinerilor din Maramureș și eventualele activități care s-ar putea desfășura în fiecare dintre cele două regiuni.

Derularea acestui proiect urmărește ca, în cele din urmă, să confere o altă viziune asupra imigrației, în sensul schimbării atitudinii și înlăturării ideilor preconcepute, atât în rândul tinerilor implicați, cât și în rândul prietenilor lor și comunităților mai îndepărtate din regiunea Marii Britanii.

Crăciun Anda
Biroul de Relații Externe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.