Noi pași în dezvoltarea relațiilor economice între Statul Israel și Maramureș

03 Februarie 2021 53
Ieri, 2 februarie 2021, reprezentanții Misiunii Economice ai Ambasadei Israelului în România s-au întâlnit în sistem virtual online cu reprezentanții desemnați ai Consiliului Județean Maramureș și managerii spitalelor din subordine cu scopul de a identifica puncte comune de cooperare în domeniul medical.

La întâlnire au participat Bareket Knafo - conducătorul Misiunii Economice a Israelului în Romania, Antonia Leahu - manager al departamentului Strategie și Cooperare Internațională a Misiunii, Raluca Bărburescu - ofițer comercial al Misiunii pe sectorul medical, iar din partea Consiliului Județean Maramureș, Ioan Cheudan - președintele Comisiei pentru sănătate, Ludovica Rusu - managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare și Vasile Bonaț - managerul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.
Au fost abordate aspectele de interes comun pentru cele două părți, cu accent pe cooperarea în domeniul medical. Discuțiile s-au axat pe identificarea modalităților în care expertiza companiilor israeliene poate fi utilizată în activitatea spitalelor din Maramureș, găsirea unor soluții pentru implementarea tele-medicinei, a interesului pentru dotare cu aparatură performantă specifică, schimburi de experiență (de tip „second-opinion”), digitalizare, protecția și securitatea datelor și informațiilor medicale ale pacienților.

Reprezentanții Misiunii Economice ai Ambasadei Israelului în România au promis, în urma discuțiilor fructuoase, lansarea unui proiect de cercetare de tip “company-scouting” pentru a facilita contacte adecvate și pentru a prezenta oportunități de colaborare spitalelor din subordinea Consiliului Județean Maramureș.

Președintele Comisiei de Sănătate, Ioan Cheudan, în numele președintelui Consiliului Județean, Ionel Bogdan, a propus reprezentanților Misiunii Economice ai Ambasadei Israelului să organizeze o vizită în județul Maramureș a unei delegații de oameni de afaceri interesați în activități comerciale și investiții în zonă.

Totodată, a fost salutată deschiderea Ambasadei Statului Israel în România privind cooperarea în contextul crizei epidemiologice, fiind subliniată necesitatea unirii eforturilor între națiuni în vederea combaterii efectelor negative ale pandemiei Covid-19.

Întâlnirea s-a încheiat cu stabilirea unor termene reciproce pentru realizarea obiectivelor de cooperare propuse.

Evenimentul de ieri a fost unul din rezultatele vizitei Ambasadorului Statului Israel, David Saranga, în Maramureș în prima zi a mandatului actualului președinte al Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, având la bază obiectivele comune puse la punct în cadrul acesteia și axate pe domeniile: sănătate, turism, economie și cultură.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.