Ionel Bogdan: Proiectele de realizare a Drumurilor expres Baia Mare - Satu Mare şi Baia Mare - Jibou au fost incluse în PNRR şi au susţinerea Guvernului

Includerea drumurilor expres Baia Mare – Satu Mare și Baia Mare – Jibou în Planul Național de Recuperare și Reziliență, precum și Hotărârile de Consiliu adoptate în cadrul ședinței de astăzi, prin care se finanțează drumuri județene și comunale, au fost temele principale ale conferinței de presă susținută de Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
Excedentul anual al bugetului Judeţului Maramureş,rezultat la încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2020, repartizarea pe destinaţii a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumuri judeţene şi comunale, aprobarea cotizațiilor ce se plătesc de către Consiliul Județean Maramureş pentru diferite structuri asociative și stabilirea structurilor sportive de performanţă de prim eşalon care pot beneficia de finanţarea programelor sportive s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de astăzi.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a declarat: ”Din primele zile de mandat la președinția Consiliului Județean am muncit intens la două proiecte de infrastructură vitale pentru dezvoltarea Maramureșului: drumul expres Baia Mare - Satu Mare și drumul expres Baia Mare - Jibou. De aceea mă bucur foarte mult că aceste proiecte se regăsesc în Planul Național de Recuperare și Reziliență care a fost adoptat la nivelul Guvernului și a fost trimis Comisiei Europene.

O altă veste foarte bună vine de la Ministerul Transportului și CNAIR. Studiul de fezabilitate pentru podul peste Tisa este finalizat, cererea de finanțare este depusă de către CNAIR prin Programul Operațional Infrastrcutură Mare (POIM). Este un proiect foarte important pentru dezvoltarea Maramureșului, de peste 160 milioane de lei, și care va lega cele două țări în zona Maramureșului.”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.