Ionel Bogdan: Atragem bani europeni pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a judeţului Maramureş

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu Marcel Boloș, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în cadrul căreia au fost discutate proiectele de dezvoltare a Maramureșului și stadiul lor, sursele de finanțare europene pentru acestea, dar și soluțiile cele mai bune pentru o implementare cât mai eficientă a acestora.

La capitolul infrastructură rutieră, vor fi introduse în cadrul proiectului Mara-Nord și variantele ocolitoare pentru Borșa, Vișeu de Sus, Copalnic Mănăștur și Șomcuta Mare, pe lângă cele cinci loturi pentru care au fost deja semnate contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate. Astfel, în total vor fi aproximativ 100 de kilometri de drum reabilitat/drum nou realizat prin acest proiect de peste 100 de milioane de euro, care va fi finanțat prin Programul Operațional Regional (POR).
Pentru realizarea de parcuri industriale în Maramureș, trei primării au pus teren la dispoziția Consiliului Județean: Șomcuta Mare - 10 hectare, Groși - 24 hectare și Fărcașa - 20 hectare. În continuare, vor urma discuții și cu primăriile Tăuții-Măgherăuș și Baia Sprie pentru construirea de zone industriale și în aceste orașe. Pentru infrastructura și utilitățile din parcurile industriale vor fi folosiți bani europeni prin Programul Operațional Regional (POR).

În ceea ce privește patrimonial cultural și dezvoltarea turismului, Castelul Teleki din Pribilești, Muzeul de Istorie din Baia Mare, Muzeul de Etnografie și Artă Populară vor fi rehabilitate, iar tot la acest capitol intră și câteva drumuri turistice din Maramureș, care vor fi finanțate prin ADR.

Un alt proiect important discutat astăzi este realizarea unui Aquapark în județul Maramureș. Acesta urmează să fie construit pe un teren aparținând orașului Baia Sprie. Executivul CJ Maramureș dorește să realizeze un centru spa și în zona Vișeu, pentru a dezvolta infrastructura turistică și în această zonă a județului.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.