Finanțare pentru un nou proiect al Consiliului Judeţean Maramureş

22 Septembrie 2014 2809
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a semnat azi, 22 septembrie, la Bucureşti, la sediul Autorităţii de Management, în prezenţa primului-ministru Victor Ponta, contractul de finanţare pentru proiectul „Economia socială – responsabilitate socială de la nord la sud”. Proiectul a fost depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 – Promovarea Incluziunii Sociale, Domeniul de intervenţie 6.1 – Dezvoltarea Economiei Sociale.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea activităţilor de economie socială la nivelul regiunilor Nord-Vest şi Bucureşti-Ilfov în vederea creşterii calităţii vieţii pentru 50 de tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţional de protecţie a copilului, 200 de femei în situaţii de risc, 100 de familii care au mai mult de doi copiii, 100 de familii monoparentale şi 250 de persoane de etnie rromă. În total, 700 de persoane din grupuri vulnerabile vor beneficia de servicii de ocupare, care vor creşte şansele de angajare atât pe piaţa muncii formale cât şi în cele 14 structuri de economie socială (SES) înfiinţate pe durata proiectului.

Valoarea proiectului este de 9.400.332 lei, parteneri fiind, alături de Consiliul Judeţean Maramureş, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC şi Asociaţia Centrul de Cercetare şi Formare a Universităţii de Nord Baia Mare.

Implementarea acestui proiect va contribui la creşterea numărului de locuri de muncă la nivelul judeţului Maramureş cu cel puţin 40 de posturi, acestea fiind ocupate de persoane vulnerabile.

Aşa cum preciza preşedintele Zamfir Ciceu, la ultima şedinţă de consiliu, locaţia aleasă în acest scop este una din clădirile aflate în proprietatea Consiliului Judeţean Maramureş, respectiv fosta casă de copii din Ocna Şugatag.

„O plus valoare la beneficiile acestui proiect va fi dată de domeniile de activitate ale structurilor economiei sociale pe care dorim să le înfiinţăm. Tema centrală va fi furnizarea de servicii rezidenţiale tinerilor care părăsesc sistemul instituţionalizat şi persoanelor cu dizabilităţi care se află în grija statului. O parte din ei vor fi participanţi la proiect, fiind angajaţi ai structurilor economiei sociale înfiinţate. Pe termen lung, proiectul aduce beneficii în creşterea calităţii vieţii, creşterea şanselor de incluziune prin ocupare, dar şi asigurarea unui venit şi a unei vieţi active pentru persoanele respective.” – declară preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.