Consiliul Județean, prin proiectul REDUCES, invită factorii interesați la a doua întâlnire de analiză a Economiei Circulare din Maramureș

20 Ianuarie 2020 131
header reduces
Miercuri, 22 ianuarie 2020, de la ora 11.00 în sala «Vasile Lucaciu» (105) a Palatului Administrativ va avea loc a doua întâlnire a factorilor interesați din cadrul proiectului „REDUCES – Regândirea Dezvoltării Durabile în Regiuni Europene Utilizând Modele de Afaceri ale Economiei Circulare”, implementat de Consiliul Județean Maramureș, în calitate de partener și aprobat spre finanțare în cadrul programului INTERREG EUROPE.

Grupul de factori interesați sunt invitați să participe activ la implementarea proiectului REDUCES, împărtășind din experiența lor în domeniu. Totodată, reprezentanții acestora vor fi implicați în acțiunile de învățare inter-regională și în schimburile de experiență internaționale care vor fi derulate în cadrul proiectului.

Agenda întâlnirii din 22 ianuarie 2020 va cuprinde:
  • Prezentarea primei întâlniri a partenerilor proiectului REDUCES, care a avut loc la Turku (Finlanda), în perioada 19-20 decembrie 2019;
  • Discuții privind analiza situației actuale a economiei circulare din județul Maramureș și a modelelor de afaceri care pot fi considerate exemple de bune practici la nivel inter-regional;
  • Prezentarea website-ului proiectului și a acțiunilor internaționale în care vor fi implicați factori interesați ai proiectului REDUCES.

Consiliul Județean Maramureș prin proiectul REDUCES va analiza modelele de afaceri specifice economiei circulare și va dezbate cu factorii interesați cele mai adecvate soluții și exemple de bune practici din regiunile partenere printre care se număra Universitatea de Științe Aplicate Turku- Finlanda – lider de parteneriat și ceilalți parteneri din Marea Britanie, Spania, Bulgaria și Olanda. Totodată, se va promova tranziția la o economie circulară în care produsele, materialele și resursele sunt utilizate la maxim și menținute în economie cât mai mult timp posibil, generarea deșeurilor fiind astfel minimizată și cu un impact neutru asupra mediului.

Mai multe informații despre acest proiect se pot găsi la linkul: www.interregeurope.eu/reduces. Informații suplimentare prin Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. – Biroul Relații Internaționale.

Gheorghe Paul Szaniszlo
Consilier superior, B.R.I
Expert comunicare, proiectul REDUCES

Biroul de presă al C.J. Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.