Consiliul Judeţean Maramureş a aniversat 20 de ani de la înfiinţare

03 Decembrie 2012 872
20 de ani de administraţie judeţeană au fost aniversaţi în cadrul şedinţei festive a Consiliului Judeţean Maramureş – desfăşurată joi 29 noiembrie 2012 – la Teatrul Municipal Baia Mare. 

Evenimentul a reunit pe toţi cei care au condus această instituţie de la înfiinţare până în prezent. Alături de ei au fost Preasfinţia Sa Iustin Sigheteanulşi Preasfinţia Sa Vasile Bizău, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, prefectul judeţului Maramureş Sorin Rednic, directori ai instituţiilor deconcentrate, media şi o serie de invitaţi.
Şedinţa a fost condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, care a punctat că s-a considerat că momentul cel mai potrivit pentru a sărbători 20 de ani de administraţie judeţeană este acum în ajunul Sărbătorii Naţionale a României, pentru a da un plus de solemnitate evenimentului. „Festivităţile sunt menite să premieze, să bucure, să scoată în evidenţă tot ce-a fost bun, demn de continuat, semnificativ. De aceea, doresc ca această zi să fie una în care să ne amintim, să punctăm elemente remarcabile ale istoriei recente ale administrării acestui judeţ, debarasaţi de patimă, fără încrâncenarea politică atât de prezentă în spaţiul public în această perioadă de campanie.” 

Preasfinţia Sa Iustin Sigheteanul – Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului a spus o rugăciune la începutul şedinţei şi a vorbit despre cât de important este să ne păstrăm identitatea, principiile şi tradiţia, despre deschiderea Episcopiei Ortodoxe de a colabora şi de a contribui la bunul mers al acestui colţ de ţară. Luând cuvântul, fiecare din foştii preşedinţi a rememorat momente din perioada în care s-a aflat la conducerea Consiliului Judeţean. 

A fost şi un moment în care s-au înmânat diplome, plachete şi distincţii. Prefectul judeţului Maramureş, Sorin Rednic şi primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş i-au înmânat preşedintelui Zamfir Ciceu plachete şi diplome de excelenţă, în semn de apreciere pentru „o autoritate profesionistă, cu credibilitate în faţa cetăţenilor.”

Preşedintele Zamfir Ciceu le-a înmânat „Distincţii de Excelenţă” celor şapte foşti preşedinţi ai Consiliului Judeţean Maramureş.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.