Aniversarea a 30 de ani de la deschiderea expoziției permanente a Muzeului Județean de Mineralogie

Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare aniversează, în luna noiembrie 2019, 30 de ani de la deschiderea oficială a expoziției permanente. La 6 noiembrie 1989, în fața publicului a fost prezentată pentru prima dată expoziția de bază a Secției de Științe Naturale, cuprinzând peste 1.000 de eșantioane minerale, minereuri, roci și fosile recoltate din zona municipiului Baia Mare, dar și din arealele adiacente din Maramureș și nord-vest-ul României.

La manifestările ocazionate de acest moment de sărbătoare a fost prezent și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care a avut numai cuvinte de laudă cu privire la activitatea Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, de-a lungul timpului. Acesta a amintit de activitatea pestigioasă a lui Victor Gorduza, de al cărui nume se leagă înființarea și succesul Muzeului de Mineralogie și care, în cei 20 de ani la conducerea instituției, a contribuit decisiv la prestigiul de care această instituție de cultură se bucură astăzi. Totodată, șeful administrației județene a subliniat faptul că instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean vor avea mereu parte de sprijinul administrației județene în promovarea patrimoniului maramureșean.
Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea a ținut să felicite întreg colectivul muzeului, dar și pe actualul manager, conf. univ. dr. ing. Ioan Denuț, care a preluat de la Victor Gorduza sarcina de a duce mai departe misiunea de conservare și promovare a comorilor ascunse ale pământului, parte din zestrea minerală a județului nostru. Acestuia i-a fost înmânată o diplomă aniversară, în semn de înaltă recunoaștere a contribuției la conservarea și promovarea patrimoniului mineralogic în mediul muzeal, alături de logo-ul județului Maramureș. Totodată, managerul Muzeului Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare, conf. univ. dr. ing. Ioan Denuț a oferit șefului administrației județene, Gabriel Zetea, o distincție din partea instituției de cultură, respectiv o plachetă de mulțumire pentru întreaga implicare și susținere a acestei instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș.

Gânduri de bine și cuvinte de apreciere a avut și consilierul județean Marinel Kovacs, care a felicitat, la rândul său, activitatea Muzeului de Mineralogie de-a lungul celor trei decenii de activitate.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.