Complex de servicii pentru victimele violenței domestice, în cadrul proiectului "VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!"

05 Martie 2020 359
Consiliul Județean Maramureș a aprobat, în cadrul ședinței ordinare din luna februarie, înființarea complexului de servicii „Locuință Protejată Venus”, destinat victimelor violenței domestice. Complexul de servicii prevăzut în cadrul proiectului „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” urmează să fie compus din: „Locuință Protejată Venus”, „Grup de Suport Venus” și „Cabinet de Consiliere Vocațională Venus”.

Înființarea complexului de servicii „Locuința Protejată Venus” este rezultatul semnării acordului de parteneriat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș (DGASPC) și Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), precum și a contractului de finanțare prin programul POCU 465/4/4/128038 pentru implementarea proiectului „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”, încheiat între Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) și Ministerul Fondurilor Europene (MFE).
Participarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, în calitate de partener, la derularea proiectului mai sus amintit, a fost aprobată de către Consiliul Județean Maramureș prin Hotărârea nr. 229/25.10.2018, în temeiul prevederilor cuprinse în Legea nr. 292/2011 a asistenței sociale, cu modificările și completările ulterioare. Potrivit actului normativ, autoritățile administrației publice locale au responsabilitatea înființării, organizării, administrării și furnizării serviciilor sociale destinate prevenirii și combaterii violenței în familie. În baza aceleiași hotărâri, a fost aprobată și contribuția proprie asigurată de către județul Maramureș, în valoare de 22.963,232 lei, fără TVA, reprezentând 0.045% din valoarea totală a proiectului.

Proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” are ca obiectiv reducerea numărului de victime ale violenței domestice prin crearea și dezvoltarea unei rețele naționale de 42 de locuințe protejate, în scopul transferului la o viață independentă al victimelor violenței domestice, precum și derularea unor campanii privind prevenirea și combaterea violenței domestice.

În vederea implementării acestui proiect a fost aprobată și înființarea a opt posturi pentru personalul care va urma să deservească complexul de servicii, după cum urmează: un post de șef centru, un post de asistent social, un post de consilier juridic, un post de psiholog, un post de consilier vocațional și trei posturi de infirmier. Personalul de specialitate, constând în șeful de centru, asistentul social, psihologul și consilierul vocațional va fi asigurat din cadrul personalului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.

Proiectul se derulează în perioada 2019 - 2023, fiind cuprins în buget la capitolul 68.02 „Asigurări și asistență socială”, titlul 58 – programe cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.