Au început lucrările de reabilitare a imobilului B din cadrul Complexului Petofi

25 Noiembrie 2014 1071
Consiliul Județean Maramureș şi Agenţia pentru Management Energetic Maramureş derulează proiectul: ’’Centrul Educaţional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul EDED’’, cod proiect HUSKROUA/ 1001/104, finanţat prin Programul Operațional Comun de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - Slovacia - România - Ucraina 2007-2013, alături de partenerii săi ucraineni: organizaţie non-profit: Centrul pentru Iniţiative Europene, Uzhhorod şi Școala pentru Limbi Străine, nr. 5 din Uzhhorod. La finele săptămânii trecute, președintele Zamfir Ciceu alături de echipa de proiect și de specialiști din cadrul Consiliului Județean Maramureș a participat la comandamentul de la șantierul ce s-a deschis pentru reabilitarea clădirii B a Complexului Petofi, care va găzdui pe viitor Centrul Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă.
La acest comandament au participat alături de reprezentanții beneficiarului - Consiliul Județean Maramureș, reprezentanții executantului lucrărilor, proiectantului și dirigintele de șantier.

În cadrul acestei întâlniri s-au analizat diferite soluții tehnice și arhitecturale ce urmează a fi transpuse în proiect, s-au stabilit următoarele etape de implementare ale proiectului în concordanță cu graficul de realizare a lucrărilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a accentuat importanța păstrării detaliilor arhitecturale specifice clădirii și integrarea acestora în funcționalitatea viitorului centru educațional. Prin acest proiect, Consiliul Județean Maramureș, alături de partenerii săi vizează:
  • crearea a două centre, unul in Baia Mare, celălalt in Uzhhorod, dedicate educaţiei in domeniul eficienţei energetice şi surselor regenerabile de energie, unde elevi şi profesori, dar şi comunitatea pot sa înveţe, pot să se informeze, dar şi să se formeze pentru a reduce risipa de energie, să afle concepte noi şi folositoare precum: locuinţele neutre din punct de vedere al consumului energetic,etc. Cele două centre vor beneficia de echipamente şi instalaţii profesionale care vor oferi tuturor oportunitatea de a se familiariza cu diverse surse regenerabile de energie, de a monitoriza şi ajusta consumul de energie şi în final pentru a înţelege beneficiile acestora, atât din punct de vedere economic cât şi pentru a proteja mediul înconjurător.
  • conştientizarea comunităţii şi sensibilizarea acesteia în probleme ce ţin de protejarea mediului 
  • întărirea cooperării transfrontaliere şi a schimbului de experienţă cu regiunea parteneră prin schimbul de bune practici şi politici în domeniu.

footer SEED
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.