Activitățile din cadrul proiectului REDUCES continua și în această perioadă

header reduces
Cu toate restricțiile cauzate de pandemia Covid-19, pe 3 iunie 2020, echipa proiectului “Reduces”, implementat de Județul Maramureș, a organizat a treia reuniune a factorilor interesați din regiune. Într-un mod adaptat situației actuale, prima parte, s-a desfășurat sub forma unei ședințe restrânse cu reprezentanții sectorului de afaceri interesați de Economia Circulară, iar în a doua parte, s-a organizat o întâlnire online cu consultantul ce va sprijini dezvoltarea documentației privind “Status Quo-ul” și “Planul de Acțiune” din cadrul proiectului.

Echipa de proiect s-a întâlnit cu reprezentanții companiei «Kema tronic» din Baia Mare care a acceptat cu interes propunerea de a deveni un factor interesat și activ în cadrul proiectului Reduces. Compania este foarte activă în domeniul stațiilor de epurare a apelor uzate din anul 2006, însă majoritatea angajaților lor lucrează în acest domeniu de mai bine de 30 de ani. Clienții cheie ai firmei sunt companiile de apă din mai multe județe, proprietarii instalațiilor publice de epurare a apelor uzate și companiile de proiectare tehnică din România.

Discuțiile din cadrul întâlnirii s-au concentrat pe implicarea companiei «Kema tronic» în activitățile proiectului Reduces și exemplele de modele de afaceri pe două dintre temele de economie circulară ale proiectului: «Reînnoirea/regenerarea și eficiența resurselor» și «Reciclarea». În plus, compania a fost invitată să își prezinte activitățile pe tema «Eficiența resurselor și reciclarea», la întâlnirea interregională, care va avea loc în Maramureș în luna noiembrie. Totodată, părțile interesate au fost încurajate să facă parte din echipa care va pregăti «Planul de Acțiune» al Județului Maramureș din cadrul proiectului și astfel, să influențeze instrumentele de politici publice la nivel regional și județean.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, în sistem videoconferință online, consultantul - Camera de Comerț și Industrie Bistrița - și reprezentanții echipei de proiect au discutat despre toate subiectele legate de proiectul „REDUCES - Regândirea dezvoltării durabile în regiunile europene folosind modele de afaceri ale economiei circulare”, respectiv « Raportul Status Quo » (Starea de fapt din județul Maramureș), identificarea bunelor practici din județ privind economia circulară ș.a. Totodată, au fost convenite următoarele etape din proiect și activitățile urgente ce trebuie derulate pentru finalizarea la timp a documentațiilor impuse.

Proiectul REDUCES - Regândirea Dezvoltării Durabile în Regiuni Europene Utilizând Modele de Afaceri ale Economiei Circulare este implementat de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat internațional, în perioada 2019-2023, cu finanțare prin Programul Interreg Europe, cu scopul de a sprijini îmbunătățirea politicilor de dezvoltare regională prin promovarea modelelor de afaceri din domeniul economiei circulare durabile, în șase regiuni europene. REDUCES îmbunătățește colaborarea și schimbul de cunoștințe între regiuni, în domeniul economiei circulare, punând accent pe teme precum: prelungirea duratei de viață a produselor, reînnoire/regenerare, produsul ca serviciu, eficiența resurselor și reciclare, platforme de partajare.

Mai multe informații despre acest proiect se pot găsi la linkul: www.interregeurope.eu/REDUCES și pe Facebook.com/REDUCESproject.

Gheorghe Paul Szaniszlo
Expert comunicare în cadrul proiectului REDUCES
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.