Gabriel Zetea: Lansez un apel către candidații la parlamentare de a nu implica CJ Maramureș într-o bătălie politică

04 Octombrie 2016 749

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea s-a arătat dezamăgit de modul în care, unii politicieni ai locului, înțeleg să amestece administrația publică locală cu războiul politic. În urma unor atacuri a căror țintă a fost, prin extragerea din context a unor cuvinte declarate în platoul unei televiziuni locale, președintele CJ Maramureș a dorit să facă lămuriri în acest sens.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea s-a arătat dezamăgit de modul în care, unii politicieni ai locului, înțeleg să amestece administrația publică locală cu războiul politic. În urma unor atacuri a căror țintă a fost, prin extragerea din context a unor cuvinte declarate în platoul unei televiziuni locale, președintele CJ Maramureș a dorit să facă lămuriri în acest sens.

”Am citit cu multă tristețe articolele elaborate de site-ul ”Bună Ziua, Maramureș”, cu privire la unele declarații scoase din context, în urma unei emisiuni înregistrate în platoul televiziunii TV Sighet, la invitația moderatorului Paul Szaniszlo. Este acuzată, cu o mânie proletară demnă de o cauză mai nobilă, o jumătate de frază care, extrasă din context, sigur că are un cu totul alt înțeles. La preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Maramureș am generat, alături de reprezentanții altor unități administrativ-teritoriale din județ, o dezbatere despre modul în care este implementat în România programul ”Cornul și laptele”. În acest context s-a desfășurat discuția din platoul emisiunii de la Sighet TV, iar cei care vor avea curiozitatea să urmărească argumentația folosită, sunt convins că îmi vor da dreptate.

Din punctul meu de vedere, programul ”Cornul și laptele” nu și-a atins obiectivele și ar trebui înlocuit cu măsuri mult mai bine țintite pentru copiii din mediul preuniversitar, care frecventează cursurile. Din acest punct de vedere, o masă caldă servită copiilor la școală sau poate doar unor categorii sociale ar fi bine-venită.

Am încurajat, de fiecare dată, din poziția de vicepreședinte al Consiliului Județean, în ultimii patru ani, și din poziția de președinte al CJ Maramureș, în ultimele luni, parteneriate și strategii pe plan local pentru învățământ. Totodată, am acordat sprijin UAT-urilor din județul Maramureș, așa cum, din păcate, Ministerul Educației și Parlamentul României nu au făcut-o.

Am inițiat, personal, proiecte de hotărâre ale Consiliului Județean Maramureș pentru susținerea financiară a activităților Inspectoratului Școlar Județean, în vederea organizarii de tabere de pregătire pentru copiii cu rezultate bune la învățătură, organizarea olimpiadelor și concursurilor școlare.

Am lucrat, personal, în ultimii patru ani de zile, ca și coordonator județean al Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), cu fiecare unitate administrativ-teritoriale din județ. Am reușit, printr-un efort comun, obținerea de finanțări în Maramureș pentru construcția de grădinițe, școli și licee noi, precum și zeci de reabilitări ale instituțiile de învățământ preuniversitar. Nu pot spune același lucru, însă, despre activitatea parlamentarilor care, astăzi, înfierbântați poate de bătălia electorală care se apropie, încurcă administrația cu lupta politică.

După alegerea mea în funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș, am încercat să evit mesajele politice și am recomandat tuturor aleșilor locali să dezbrace haina politică și să urmărim interesul public al Maramureșului. Lansez un apel către viitorii candidați la demnitățile publice de deputați și senatori să nu mai folosească tertipuri murdare, site-uri obscure și ziariști plătiți, pervertindu-le, astfel, menirea, pentru a implica instituția Consiliului Județean Maramureș într-o bătălie politică care nu aduce nimănui niciun câștig.

Vreau, alături de executivul Consiliului Județean și consilierii județeni din Maramureș, să urmăresc exclusiv interesul județului, fără patima politică care îi orbește pe unii”
, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Publicat în Anunţuri

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.