DREPT LA REPLICĂ - Proiectul "Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord" nu presupune racordarea la reţeaua electrică a bisericilor monument UNESCO

11 Octombrie 2016 756

Într-un material publicat în ediţia din 5 octombrie 2016 a ziarului electronic ziarmm.ro se precizează că două biserici monument UNESCO din Maramureş nu beneficiază de curent electric, „în ciuda faptului că au fost cuprinse într-un program de repunere în valoare a lăcaşurilor de cult”.
Într-un material publicat în ediţia din 5 octombrie 2016 a ziarului electronic ziarmm.ro se precizează că două biserici monument UNESCO din Maramureş nu beneficiază de curent electric, „în ciuda faptului că au fost cuprinse într-un program de repunere în valoare a lăcaşurilor de cult”.

Afirmaţiile făcute în acest articol necesită câteva clarificări pentru a nu induce în rândul cititorilor percepţia că acest proiect a fost realizat defectuos:

  1. Respectarea unor minime norme de documentare jurnalistică necesită prezentarea poziţiei tuturor părţilor despre care se face vorbire în text. Ori, în material se aduc acuze Consiliului Judeţean Maramureş, proiectanţilor şi executanţilor, dar se prezintă doar poziţia preotului de la biserica din Călineşti Căieni, fără a se solicita şi punctul de vedere al celorlalte părţi implicate în proiect.
  2. Proiectul „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” vizează punerea în valoare a 16 biserici de lemn din Maramureş, prin construirea unui Centru de Informare Turistică în proximitatea fiecărei biserici, prin amenajarea parcărilor, reabilitarea gardurilor de împrejmuire şi a aleilor de acces, iluminat ornamental exterior.
  3. Proiectul nu vizează nici un fel de lucrări în interiorul bisericilor. Reflectoarele despre care vorbeşte preotul din Călineşti sunt destinate doar iluminării exterioare pe timp de noapte.
  4. Lucrările efectuate de firma executantă sunt exact cele prevăzute în proiect, nefiind posibilă abaterea sub nici o formă de la aceste prin efectuarea unor lucrări suplimentare.
  5. Realizarea unor branşamente la reţeaua de energie electrică în cadrul unei biserici monument UNESCO reprezintă o altă categorie de lucrări care exced proiectului realizat de Consiliul Judeţean Maramureş.

Manager proiect,
Claudia Maria Breban
Publicat în Anunţuri

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.