Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Vişeu de Sus

Centrul Şcolar de Educatie Incluzivă aşezat în inima oraşului Vişeu de Sus, în Maramureşul istoric, este o instituție de învățământ special și special – integrat, care asigură servicii educaționale și terapeutice elevilor cu cerințe educative speciale de pe raza oraşului Vişeu de Sus și din localitățile limitrofe acestuia, la nivel de grădiniţă, învăţământ primar, gimnazial si liceal filiera tehnologica - ciclul inferior în vederea integrării lor şcolare și socio-profesionale optime, conform principiului egalizării șanselor și al educației pentru toți.
De-a lungul anilor sarcinile de şcolarizare, viziunea şi misiunea şcolii s-au schimbat, astfel că de la două clase în anul înfiinţării şcolii, s-a ajuns să şcolarizăm tot mai mulţi elevi cu CES. În anul 1980- existau 13 clase de elevi iar începând cu anul 1997 şcoala funcţionează cu 14 clase.

VIUNEA ȘCOLII

Crearea cadrului instituțional de acțiune care să asigure accesul la educație tuturor copiilor, prin servicii educaționale acordate copiilor cu dizabilități, școlarizați atât în învățământul special cât și în învățământul de masă, precum și personalului care este implicat în instruirea acestora.

Dezvoltarea unui mediu de educație și formare profesională care să asigure pentru tinerii cu dizabilități de județ, servicii de educație și instruire profesională de calitate, stimulând dezvoltarea carierei și creșterea potențialului economic și social al zone.

Instituţie de educaţie, CSEI VIȘEU DE SUS îşi propune să contribuie la dezvoltarea liberă, integrală şi armonioasă a copiilor cu dizabilități din comunitatea noastră, la formarea personalităţii lor pentru a dobândi autonomie personală, profesională și pentru a deveni cetățeni care respectă valorile democraţiei şi ale umanităţii.

OFERTA DE SERVICII EDUCAŢIONALE

Oferta educaţională şi terapeutică a şcolii se adresează în principal copiilor/elevilor/tinerilor cu deficienţă mintală moderata si usoara, deficiente mintale grave, severe si profunde precum şi celor cu deficienţe asociate. Ea este individualizată şi adaptată în funcţie de potenţialul psihointelectual şi psihofizic al copiilor. Elevii cu deficiente grave, severe si profunde beneficiază de intervenţii prin programe de tip personalizat, în baza unui curriculum adaptat, rezultat în urma unei evaluări complexe realizate de către o echipă multidisciplinară (C.I.E.C.). Şcoala reprezintă cadrul instituţional de acţiune care asigură accesul la educaţie al tuturor copiilor cu cerinţe educative speciale şcolarizaţi în învăţământul special, cât şi în învăţământul de masă oferind următoarele servicii:
  • depistare precoce şi intervenţie timpurie;
  • testare şi consiliere psihologică, orientare şcolară şi profesională;informare şi consiliere pentru părinţi;
  • informare şi consiliere a cadrelor didactice din şcolile de masă;
  • educaţie specializată, în concordanţă cu tipul şi gradul deficienţei;
  • terapii specifice şi de compensare (logopedie, kinetoterapie, educaţie psihomotrică, artterapie, ergoterapie, meloterapie);
  • terapie educaţională complexă şi integrată (terapie cognitivă, terapie ocupaţională, ludoterapie, formarea autonomiei personale, socializare);
  • etc.

Informații suplimentare

  • E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.