Consultare publică privind o inițiativă legislativă de consolidare, prin transparenţă salarială, a principiului egalităţii de remunerare dintre bărbaţi şi femei, propunere de directivă a Comisiei Europene

13 Martie 2020
Comisia Europeană a lansat recent o „Consultare publică privind o inițiativa legislativă de consolidare, prin transparenţă salarială, a principiului egalităţii de remunerare dintre bărbaţi şi femei”.

De ce este nevoie de această consultare?

Egalitatea de gen este una din valorile fundamentale ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, punerea efectivă în aplicare şi asigurarea concretă a respectării principiului egalităţii de remunerare, prevăzut în tratatele europene încă din 1957, rămân provocări majore. Persistenţa diferenței de remunerare dintre bărbați şi femei în jurul valorii de 16 % şi ritmul lent de scădere al acesteia indică inegalităţi structurale. Factorii care explică diferența de remunerare dintre bărbați şi femei includ segregarea orizontală şi verticală a pieței muncii, continuarea repartizării inegale a responsabilităților de îngrijire şi consecințele acesteia asupra participării femeilor pe piaţa forței de muncă, etc.
În orientările sale politice, Preşedinta Comisiei Europene a anunțat ca va „prezenta inițiative de introducere a unor măsuri obligatorii de transparenţă salarială” (pentru mai multe informații, a se vedea Analiza inițială a impactului publicată în ianuarie 2020).

Adresa formularului:

Consultarea este deschisă până la 28 mai 2020, iar formularul online poate fi completat direct în limba română la adresa electronică: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/PAYTRANSPARENCYSurvey2020?surveylanguage=ro (autentificarea în sistemul ECAS al Comisiei Europene este obligatorie pentru accesul la formularul de observații).

Contact pentru mai multe detalii: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sursa generală de informare: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12098-Strengthening-the-principle-of-equal-pay-between-men-and-women-through-pay-transparency

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.