Consultare publică privind Planul climatic european, parte a Planului ecologic european

16 Martie 2020
Comisia Europeană a lansat recent o consultare publică privind Planul climatic european, parte a Planului ecologic european – „Green Deal” (chestionar online).

Comisia va lansa un Pact climatic european pentru a oferi cetățenilor şi părţilor interesate din toate segmentele societăţii o voce şi un rol în conceperea de noi acțiuni în domeniul climei, în schimbul de informații, în lansarea de activităţi la nivel local şi prezentarea de soluții pe care alții să le poată urma. „Acțiunile climatice” se referă la toate acțiunile de combatere a schimbărilor climatice, a degradării mediului şi la durabilitate în general.
Scopul: Pactul climatic european urmărește să informeze, să inspire şi să stimuleze cooperarea între persoane şi organizații, de la autorităţi naționale, regionale şi locale până la întreprinderi, sindicate, organizații ale societăţii civile, organizații educaționale, grupuri de consumatori, organizații de cercetare şi inovare, precum şi cetățeni, inclusiv tinerii.

Pactul climatic european va promova o implicare largă la nivelul societăţii în vederea neutralității climatice, prin:
  1. Discuții despre schimbările climatice;
  2. Lansarea de acțiuni;
  3. Colaborare, comunicare şi învățare.

Formularul online: Consultarea este deschisă până la 27 mai 2020, iar formularul online poate fi completat direct în limba română la adresa electronică: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EuropeanClimatePact?surveylanguage=ro (autentificarea în sistemul ECAS al Comisiei Europene este obligatorie pentru accesul la formularul de observații).

Contact pentru mai multe detalii: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. si/sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sursa generală de informare: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12219-European-Climate-Pact

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.