Cerere de propuneri de proiecte 2020: Programul de cercetare şi dezvoltare pentru o viață activă şi asistată

12 Martie 2020
Asociația „Asistenţă pentru Autonomie la Domiciliu″ (Ambient Assisted Living – AAL), organizație internațională fără scop lucrativ, structură responsabilă cu punerea în aplicare a programului „Active and Assisted Living" şi cu alocarea şi monitorizarea contribuției financiare a Uniunii Europene, a deschis cererea sa de propuneri de proiecte pentru 2020.

Programul AAL este complementar finanțărilor „Orizont 2020” care privesc îmbătrânirea activă și sănătoasă/componenta „Schimbări societale” (SC1) și Programul de lucru 2018-2020 privind tehnologiile de comunicare și informare.
Scopul programului: este acela de a crește independența persoanelor în vârstă pentru a le permite să trăiască mai mult timp la domiciliu, autonome și cu demnitate. Este vorba despre creșterea calităṭii vieții prin intermediul instrumentelor TIC și a serviciilor la distanță. Îmbătrânirea populației nu este doar o provocare problemă pentru societate, ci oferă și oportunități pentru inovare în sistemele de îngrijire a sănătății, industrie și economie.

Beneficiari: Fiecare stat participant își definește tipul de parteneri eligibili. Următoarele entități sunt eligibile pentru finanțare în România:
  • organizații industriale și comerciale (în special IMM-urile), instituții din sectorul asistenței sociale și de sănătate și TIC, inclusiv instituțiile non-profit;
  • organizații de cercetare (universități, institute de cercetare);
  • asociații (inclusiv organizații reprezentând persoanele în vârstă și rudele lor, grupuri de interese, etc.);
  • organisme publice.

Eligibilitate: state membre ale UE, Canada, Elveția, Norvegia, Taiwan

Buget total alocat: 24.136.400 €

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor: 22 mai 2020 (ora 17:00 la Bruxelles)

Fişa de prezentare se găseşte în anexă.

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.