Cerere de propuneri de proiecte: Finanțare pentru IMM-uri şi start-up-uri inovatoare

23 Iunie 2020
Comisia Europeană a deschis de curând o nouă cerere de propuneri de proiecte în cadrul programului „Orizont 2020″ prin care se acordă sprijin pentru IMM-urile şi companiile de tip start-up inovatoare.

Titlul cererii: „Învățare reciprocă şi instrumente şi resurse comune pentru schemele naționale/regionale care sprijină proiectele de inovare ale IMM-urilor şi start-up-urilor”
Scopul cererii:

Scopul acestei acțiuni este de a crea un mediu mai puternic, de sprijin și de cooperare în întreaga UE, care să permită agențiilor naționale și regionale să furnizeze servicii la nivel înalt și să sprijine IMM-urile și start-up-urile de înaltă calitate pentru proiectele lor de inovare.

Tipuri de activităţi:
 • Schimbul de informații și bune practici;
 • Servicii de formare și selecție de formatori, inclusiv accesul la bazele de date existente ale formatorilor/experților (UE, național, regional) și crearea de grupuri de experți; opțional, proiectarea și dezvoltarea altor instrumente și resurse comune;
 • Identificarea modalităților de continuare a schimburilor, servicii, instrumente și resurse furnizate după încheierea acțiunii;
 • Schemele de sprijin naționale și/sau regionale stabilite ar putea include următoarele:
  • instrumente și resurse comune pentru a sprijini, cu bugetele respective ale agențiilor naționale de inovare, start-up-uri extrem de inovatoare și IMM-uri,
  • studiu de fezabilitate ca rezultat al proiectului (nu neapărat singurul),
  • pol internațional de evaluatori ai proiectelor,
  • model-cadru/formular de propunere de proiect scurt, orientat către piață,
  • alte servicii de sprijin, inclusiv servicii de coaching pentru beneficiari, o monitorizarea beneficiarilor și a serviciilor de consiliere.

Eligibilitate: orice entitate legal constituită în ţările participante la program: agenţii de inovare, IMM-uri, ONG-uri, centre de cercetare, universități, autorități regionale, asociații, centre de formare, etc.

Bugetul: 500.000 €, se va finanţa un singur proiect

Termen limită pentru depunerea propunerilor: 22 septembrie 2020

Fişa de prezentare se află în ataşament.

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.