USR lansează critici nefondate la adresa Consiliului Județean Maramureș

05 Martie 2018 485
În ultima perioadă, liderii filialei Uniunii Salvați România și echipa locală de promovare a partidului manifestă în cadrul declarațiilor publice o atitudine virulentă, completată cu atacuri mediatice în spații de presă platite, dezinformând opinia publică în legătura cu problematica județului și a Consiliului Județean Maramureș, afișând o falsă procupare legat de agenda publică a maramureșenilor.
Actualul executiv al Consiliului Județean a manifestat transparență și deschidere pentru toate sesizările sau demersurile publice, președintele Gabriel Zetea invitând petenții la discuții directe, ulterior procedându-se la analiza aspectele menționate, luarea măsurilor care se impun și emiterea de răspunsuri scrise la toate solicitările depuse. Ceea ce nu înțelege Uniunea Salvați România este că, în instituția Consiliului Județean Maramureș se face administrație și nu politică, orice demers de altă natură al USR fiind o practică politicianistă cu scop electoral.

Ultimul articol din presa on line, apărut pe spațiul contractat de cabinetul parlamentar USR, este o nouă dovadă ca Uniunea Salvați România folosește ca mijloc de manipulare practica delațiunii și a dezinformării, promovând, evident în mod mascat, interesele personale ale unora din angajații sau colaboratorii lor. Declarațiile deputatului Vlad Duruș, menționate în textul publicat și nesemnat, dovedesc faptul că cei care îi asigură promovarea publică nu au documentat cazul, manifestând superficialitate și partizanat. Pentru corecta informare a opiniei publice, inclusiv a USR Maramureș, menționăm următoarele aspecte relevante: Proiectul a fost realizat în perioada 2006-2010, aspectele organizatorice și tehnice de la aceea dată nefiind imputabile actualei echipe executive sau actualilor consilieri județeni. Mențiunea că beneficiarii serviciilor de asistență socială au fost ținuți în “cele mai nesigure condiții” este o afirmație exagerată și speculativă a deputatul Vlad Duruș, care s-a antepronunțat ca om politic și jurist, înaintea Inspectoratul în Construcții Maramureș și a experților tehnici.

Imediat după producerea incidentului din 14 februarie 2018, conducerea Consiliului Județean Maramureș a dispus efectuarea de verificări riguroase privind toată documentația aferentă proiectului de reabilitare a clădirii monument istoric din Sighetu Marmației, strada Dragoș Vodă nr. 41, de la raportul inițial de expertiză, rapoartele topo și geo, proiectul tehnic și până la tot ce ține de partea de achiziții, execuție și recepția lucrărilor efectuate. Mai mult de atât, în conformitate cu legislația în vigoare se va proceda la o reexpertizare a întregii clădiri, prilej pentru a fi identificate cauzele producerii incidentului, starea reală a clădirii care a fost reasigurată în anul 2017, alte date relevante în vederea efectuării reparațiilor necesare și readucerea clădirii în activitatea socială.

Legat de mențiunea că CRRPH Sighet nu avea autorizația ISU și DSP, acest aspect a fost identificat în urma verificărilor din a doua parte a anul 2017, cu mențiunea că, în anul 2010 nu se solicita autorizare ISU, iar în urma constatărilor, conducerea DGASPC Maramureș a fost somată să depună documentația necesară în vederea intrării în legalitate, aspect realizat în luna octombrie 2017. Toate aspectele legate de clădirea avariată constituie și obiectul unei anchete judiciare, un asemenea demers existând și în ceea ce privește identificarea circumstanțelor decesului beneficiarului relocat în Centrul Multifuncțional “Ajută”. În paralel cu ancheta judiciară are loc și o anchetă proprie a DGASPC, care verifică respectarea procedurilor și modul de administrare al crizei din 22 fabruarie 2018, de către angajații sistemului de asistență socială din centrul social în cauză.

În ceea ce privește declarația lui Dan Ivan, președinte USR Maramureș, care a dedus că între Conducerea CJ Maramureș și cea a DGASPC Maramureș nu există “nici un dialog”, îl informăm că, în ultimele două luni, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea și echipa managerială a DGASPC Maramureș s-au întâlnit săptămânal pentru a discuta aspecte organizatorice, patrimoniale, salariale și calitatea serviciilor sociale, lipsa de promtitudine în anunțarea decesului fiind o eroare asumată de conducerea DGASPC Maramureș.

Pentru a concluziona și a răspunde atacului de presă nedocumentat, menționăm că echipa CJ Maramureș monitorizează și verifică în continuare activitatea DGASPC Maramureș, o parte din aspectele deficitare constate fiind deja rezolvate sau în curs de rezolvare. Instituția Consiliului Județean comunică public prin intermediul site-ului propriu și al purtătorului de cuvânt, dar evaluarea finală a echipei manageriale a DGASPCMM este condiționată și de anchetele aflate în derulare.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

Versiunea veche a site-ului

site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.