Activități desfășurate la Biblioteca Județeană "Petre Dulfu", 5 - 9 martie 2018

04 Martie 2018 395
Luni, 5 martie

ora 17, Sala de conferinţe

Fotograful Răzvan Voiculescu lansează, luni, 5 martie, ora 17:00, la Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare, albumul de fotografie și filmul „ROST. 12 Hotare”, piesa finală a trilogiei ROST, un proiect care s-a întins pe șase ani și a inclus și albumele „ROST – esențe, gusturi și stări românești” (2013) și „Dor de ROST” (2015).

În cadrul evenimentului se va proiecta scurtmetrajul documentar „ROST. 12 Hotare”, produs de Ana Maria Pîrvan și Răzvan Voiculescu. Invitații vor putea afla poveștile tinerelor Păstrătoare de ROST Patricia Tăut și Ligia Bodea, relatate chiar de acestea, iar seara se va încheia cu un scurt concert susținut de Razvan Roșu. Prezintă: prof. Ioan Marchiş.

„ROST. 12 Hotare” este cel mai voluminos album al seriei și conține 370 de pagini cu imagini strânse din toate colțurile țării: fotografii cu oameni care încă mai păstrează un meșteșug, biserici de lemn, cule și conace părăsite care se încăpățânează să „supraviețuiască" deși au fost demult abandonate, dar și obiecte tradiționale din gospodăriile oamenilor, obiecte ce mai pot fi astăzi găsite aproape numai în muzeele etnografice.
Azi 31 mai 2016, la Consiliul Judeţean Maramureş a avut loc semnarea recepţiei finale a lucrărilor aferente proiectului „Reabilitare traseu de drum judeţean Baia Sprie (DN 18) – Cavnic (DJ 184) – Ocna Şugatag (DJ 109F) – Călineşti (DJ 185) – Bârsana (DJ 185)”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2.

Recepţia s-a semnat de reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş în prezenţa firmei executante, a proiectantului, a dirigintelui de şantier şi echipei de implementarea a proiectului.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş s-au declarat mulţumiţi de faptul că lucrările s-au finalizat în termenele stabilite în contract, dar şi de calitatea lucrărilor efectuate de firma prestatoare. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu a felicitat atât firma executantă cât şi întreaga echipă care s-a implicat în finalizarea acestui proiect, care nu a fost unul uşor.

„Aceasta este o perioadă cu multe recepţii, întrucât s-au finalizat nu doar reabilitarea Drumului Baia Sprie – Bârsana, ci „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord”, două proiecte vitale pentru dezvoltarea economiei şi a turismului judeţului Maramureş.”a adăugat vicepreşedintele Emil Marinescu.

Managerul de proiect, ing. Vasile Şpan a apreciat faptul că pe parcursul iernii n-au fost deteriorări ale drumului, fapt care relevă calitatea lucrărilor executate.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

Versiunea veche a site-ului

site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.