Ștafeta veteranilor a ajuns în Baia Mare

24 Octombrie 2018 565
Evenimentul dedicat veteranilor, simbolurilor naționale și Centenarului Marii Uniri a României a ajuns la cea de-a V-a ediție.

„Ștafeta Veteranilor” este o manifestare organizată în perioada 5 – 25 octombrie 2018 de Asociația Voluntarilor Invictus, în cooperare cu Ministerul Apărării Naționale, Casa Regală a României și cu autoritățile locale. Scopul acesteia este de a promova valorile naționale și respectul față de veteranii și eroii României din toate războaiele. Ediția Centenar, reunește în mod simbolic provinciile românești, în alergare, pornind pe trei trasee diferite: Galați (Roșu), București (Galben) și Timișoara(Albastru).
Astăzi, 24 octombrie, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Maramureș, George Moldovan, a prefectului Vasile Moldovan, a oficialităților militare și a veteranilor de război, militarilor băimăreni le-a fost înmânat tricolorul de către camarazii bistrițeni. Aceștia vor parcurge ultima parte a traseului Roșu, pe ruta Baia Mare – Carei. În semn de respect pentru voluntarii militari și civili ai cauzei Invictus, vicepreședintele Consiliului Județean a înmânat bustul lui George Pop de Băsești reprezentanților Asociației Voluntarilor Invictus. De asemenea, George Moldovan a salutat acest demers, „Ștafeta Veteranilor” și a apreciat-o ca fiind un simbol al respectului pentru sacrificiul ostașilor români.

„Vreau să vă felicit pentru acțiunea dumneavoastră, aflată la cea de-a V-a ediție. Aceasta are o semnificație aparte întrucât ne aflăm într-un an istoric, anul Centenarului Marii Uniri. Apreciez mult acțiunea dumneavoastră și vă doresc să aveți în continuare multă sănătate și succes în tot ceea ce întreprindeți”, a transmis George Moldovan, vicepreședintele CJ Maramureș.

Traseele Roșu, Galben și Albastru însumează peste 3.000 km și presupune parcurgerea în alergare a 50 de localități importante. Reprezentanții celor trei trasee, din care fac parte militari și civili, se vor întâlni cu ocazia Zilei Armatei Române, 25 octombrie, la Monumentul Eroilor din Carei.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.